RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul AVIONULUI RUSESC PRĂBUȘIT în Egipt: A fost sau nu un ATAC TERORIST?!

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul AVIONULUI RUSESC PRĂBUȘIT în Egipt: A fost sau nu un ATAC TERORIST?!

După ce Rusia a admis, în cele din urmă, că avionul de linie prăbușit pe data de 31 octombrie, în centrul Peninsulei Sinai, a fost doborât de terorişti, o anchetă efectuată în paralel în Egipt arată că nu există probe care să indice faptul că teroriștii s-ar fi aflat în spatele atacului.

Un raport preliminar privind prăbuşirea avionului rusesc, având 224 de oameni la bord, arată că anchetatorii egipteni „nu au găsit până acum nimic care să indice orice intervenţie ilegală sau acţiune teroristă”, potrivit Sky News.

Anunţul a fost făcut luni de către reprezentanţii aviaţiei civile din țara arabă, care susţin că până acum nu există dovezi care să arate că a fost vorba despre un act criminal.

Contrar rezultatelor preliminare ale investigaţiei din Egipt, ancheta făcută de Rusia susţine că aeronava Metrojet a fost doborâtă de o bombă detonată de terorişti.

De asemenea, experţii americani şi britanici sunt de părere că aeronava a fost doborâtă de un dispozitiv exploziv aflat la bord.

De altfel, o grupare din Egipt afiliată Statului Islamic a revendicat atentatul la scurt timp după ce s-a întâmplat tragedia aviatică, însă, nu a prezentat şi dovezi.

Luna trecută, un membru al echipei de investigaţie din Egipt a declarat că anchetatorii sunt „90% siguri” că zgomotul înregistrat de cutia neagră cu puţin timp înaintea prăbuşirii a fost produs de explozia unei bombe.

Securitatea de pe Aeroportul Sharm El Sheikh din Egipt – pe unde se crede că au pătruns teroriştii în avion – a devenit un important motiv de îngrijorare pentru Rusia şi statele europene.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.