Dorel Căprar: „Primarul Falcă să rezolve problema CET sau să îşi dea demisia!”

Dorel Căprar: „Primarul Falcă să rezolve problema CET sau să îşi dea demisia!”

Cei de la PSD afirmă că toată gălăgia pe care o face primarul Gheorghe Falcă în problema CET are menirea de a ascunde responsabilitatea pe care el o are faţă de arădeni şi faţă de societăţile care furnizează căldură şi apă caldă.

„Vreau să simplificăm de la început discuţia cu privire la CET, să nu ne pierdem în amănunte: dacă primarul Falcă nu este în stare să găsească soluţii pentru a evita sistarea apei calde şi a căldurii către arădeni, să îşi dea demisia! Primarul şi CLM pe care îl domină au în mână soluţiile necesare. Toată lumea îi spune aceste lucruri – sindicatele de la CET, două guverne, toţi cei interesaţi. Guvernul Ponta a pus la dispoziţia primăriilor cu probleme un împrumut prin Trezorerie, care ajută cetăţenii să nu rămână fără apă caldă şi căldură. Primarul ignoră toate aceste aspecte, în schimb se vrea expert în fuga de responsabilitate. Tocmai fuga de responsabilitate timp de mai mulţi ani ne-a adus în această situaţie. Ieri, primarul Falcă spunea că Primăria nu are datorii către CET. Nu, este chiar mai mult decât atât, administraţia locală este proprietarul CET şi singurul responsabil faţă de situaţia celor două societăţi. În schimb, Primăria şi primarul au datorii faţă de arădeni, au datoria morală de a fi corecţi şi competenţi, de a furniza serviciile pentru care plătesc arădenii”, a declarat președintele PSD Arad, Dorel Căprar.

„Primarul Falcă a încercat să îi oblige pe arădeni să rămână în sistemul CET. Lipsa investiţiilor este cauza principală pentru care arădenii plătesc un preţ enorm, dintre cele mai mari din ţară pentru Gigacalorie, iar investiţiile trebuie să le facă proprietarul. Nu putem tolera un primar care ne spune în termeni elevaţi că vrea să le dea ţeapă şi arădenilor care beneficiază de serviciile CET, şi angajaţilor de la CET. Avem nevoie de un primar responsabil. Înţeleg că primarul Falcă, după ce a discutat cu parlamentarii şi cu reprezentanţii Guvernului, a convocat azi reprezentanţi ai unor instituţii publice la dialog. Sperăm să accepte că nu mai are pe cine să dea vina şi să se ocupe la modul cel mai serios de problema CET. Dacă nu vrea sau nu este în stare, îi vom cere insistent demisia, aşa cu am anunţat acum două săptămâni. Dacă există un sprijin legal pe care parlamentarii îl pot da administraţiei locale, nu vom ezita să ne implicăm. Dar administraţia locală să vină cu soluţii legale şi concrete. Nu mai dorim să participăm la scenete ieftine, în care administraţia locală cere bani pentru arierate, deşi nu are arierate. Suntem dispuşi să muncim pentru arădeni împreună cu oricine, nu şi să ne prefacem că muncim, pentru a păcăli opinia publică”, a mai spus deputatul Dorel Căprar.

  1. problema nu e daca falca rezolva sau nu problemele de la cet, ci marea problema e ca se vor da din nou banii din bugetul local , adica din buzunarul nostru al tuturor ,iar mare parte din acesti bani se vor duce ca de obicei pe chermezele PDL-ului , se vor da prime nesimtite celor care conduc CET-ul , iar pana la primavara acest santaj ordinar va continua , cel putin o data pe luna inainte de ziua de salar cand reprezentantul sindicatului va iesi in fata presei spunand , NU NE DATI SALAR ,SISTAM LIVRAREA DE APA CALDA SI CALDURA .

    Raspunde
  2. gazul nui la voi asa ca taiati tot

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.