S-a lansat Clubul Civic CAESAR Arad: Membrii săi îşi propun un rol important în procesul de modernizare și dezvoltare a municipiului

S-a lansat Clubul Civic CAESAR Arad: Membrii săi îşi propun un rol important în procesul de modernizare și dezvoltare a municipiului

Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (Fundaţia CAESAR) a lansat Clubul Civic CAESAR Arad, în cadrul unui eveniment la care au participat reprezentanți din mediul academic, sectorul privat, societatea civilă și oameni de cultură.

Clubul Civic CAESAR Arad își propune să coaguleze specialiști din mai multe domenii-cheie – precum administrație, sector privat, mediu universitar, societate civilă – pentru a identifica soluții de dezvoltare a Aradului. „Cu sprijinul experților CAESAR din țară și străinătate, ne propunem ca acest club civic să joace un rol important în procesul de modernizare și dezvoltare a Aradului, în care proiectele locale să reflecte nevoile și prioritățile comunității”, a declarat Mihai Precup, coordonator al Clubului CAESAR Arad şi membru fondator al CAESAR România.

„Ţara noastră trebuie să îşi păstreze valorile, limitând exportul de capital uman, un demers pe care îl sprijinim şi la care suntem parteneri, oferind o pregătire de calitate şi promovând tinerii pe piaţa muncii”, a declarat rectorul Universităţii Aurel Vlaicu,  prof. dr. Ramona Lile.

Activitatea Fundaţiei CAESAR se axează pe promovarea utilizării capitalului uman autohton. „Afirmam încă de la începutul colaborării noastre, necesitatea activării resursei strategice pe care o reprezintă tinerii şi implicarea lor în procesul de dezvoltare a României, prin valorificarea expertizei dobândite în străinătate, prin idei, soluții și acțiuni cât mai concrete”, a declarat rectorul Universitatii de Vest Vasile Goldis, prof. dr. Coralia Adina Cotoraci.

În aceeaşi cheie a fost şi rectorul Universităţii de Vest Timişoara, prof. dr. Marilen Pirtea, care a vorbit despre necesitatea atragerii înapoi în ţară a celor plecaţi să muncească sau să studieze în străinătate.

Cluburile CAESAR sunt grupuri pentru acțiuni civice locale, care identifică probleme și soluții pentru fiecare comunitate, propun strategii de dezvoltare locală și regională, organizează inițiative cetățenești, participă în proiecte civice organizate de Fundația CAESAR și de partenerii săi și dezvoltă rețele de lideri și de vectori de influență în comunitățile în care activează.

Mai multe detalii despre programele Fundației CAESAR sunt disponibile pe platforma www.fundatiacaesar.ro. Cei interesați să participe la proiectele Clubului CAESAR Arad sunt invitați să transmită un mesaj la adresa arad@fundatiacaesar.ro.

  1. din ce se vede in poza, sunt numai unu si unu..vai de steaua noastra

    Raspunde
  2. pacat ca vad printre ei oameni ai pdl si psd

    Raspunde
  3. sincer..mi-a fost sila cnd am vazut specimenele din poza..daca asta e societatea civila…nu mai are rost..

    Raspunde
  4. Pui de securisti nesimtiti, v-ati ales voi de voi „numai unul si unul”?!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.