Ce NU este bine să faci de Anul Nou

Ce NU este bine să faci de Anul Nou

Superstiţiile legate de Anul Nou sunt respectate de mulți români, care consideră că în acest fel le va merge bine pe tot parcursul anului.

Oriunde ne-am afla, noaptea ce face trecerea dintre ani, trebuie să ne prindă cu haine noi, pentru ca în următoarele 365 de zile să primim cât mai multe cadouri. Roşul este culoarea veseliei şi a dragostei, aşa că obiceiul spune că dacă te îmbraci în roşu de Revelion vei avea un nou an norocos şi plin de iubire.

Totodată, potrivit tradiției, acel obiect pe care îl ţii în mână de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care pui mâna imediat după ora 12 va fi cel mai important plan al vieţii tale în anul care vine. Dacă ţii bani în mână, îți va merge bine cu banii tot anul, dacă îţi ţii iubita de mână, îţi va merge bine cu dragostea tot anul, dacă ţii paharul în mână, va fi un an vesel.

Dorința pusă la miezul nopţii de Revelion are toate şansele să se împlinească. Dacă vei avea pe masă de Anul Nou crenguţe de vâsc, vei avea noroc tot anul.

Aduce ghinion dacă agăţi calendarul înainte ca Noul An să înceapă.

Aduce ghinion să intri în Noul An fără nici un ban în buzunar, e bine să ai bani (mai ales noi) în fiecare portofel.

E bine să nu te găsească Anul Nou cu datorii, altfel vei avea datorii tot anul.

Primul om care va trece pragul în prima zi din Noul An va influenţa tot anul. Persoanele blonde sau roşcate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc.

Prima persoană care va suna sau va bate la uşă în prima zi din noul an trebuie primită. Dacă prima persoană care va intra în casă e femeie – va fi un an prost, dacă e bărbat – va fi un an norocos.

Nu trebuie să arunci nimic din casă în prima zi din an, nici măcar gunoiul!

Pentru a-ți merge bine la serviciu tot anul este indicat să faci ceva cât de mic, care are legătură directă cu munca ta.

Prima zi din Noul An trebuie să te găsească în curăţenie deplină, deci e bine ca înaintea anului nou să faci curăţenie şi în cele mai ascunse unghere.

Fă mult zgomot la miezul nopţii pentru a alunga spiritele rele (clopoţei, petarde etc)

E semn rău să spargi ceva în noaptea de Anul Nou.

E semn rău dacă strănuţi în noaptea de Anul Nou.

Aduce noroc să mănânci carne de porc sau linte de Anul Nou.

Anul Nou va fi luminos şi bun dacă se lasă o lampă sau o lumânare aprinsă până la ziuă.

Nu înjura şi nu folosi cuvinte urâte în Ajun de An Nou.

Lasă uşa, geamul, dulapurile deschise în noaptea de Anul Nou.

Ceea ce faci în ajun de An Nou, vei face tot anul următor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.