Amenzi de 110.000 lei aplicate de polițiștii rutieri vitezomanilor și șoferilor neatenți

Amenzi de 110.000 lei aplicate de polițiștii rutieri vitezomanilor și șoferilor neatenți

Poliţiştii rutieri, au efectuat, în ultimele 48 de ore, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 320 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 110.000 de lei.

Dintre acestea, cele mai multe, în număr de 230, au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, iar restul de 90 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi trei certificate de înmatriculare.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, IPJ Arad recomandă conducătorilor de autovehicule:

– să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora;                                                                  – să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale;
– să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;
– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
– să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece;
– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;
-să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.