Situație DRAMATICĂ/ Navă cu ROMÂNI la bord, SECHESTRATĂ în Italia. Marinarii NU AU NICIUN BAN pentru a se întoarce acasă

Situație DRAMATICĂ/ Navă cu ROMÂNI la bord, SECHESTRATĂ în Italia. Marinarii NU AU NICIUN BAN pentru a se întoarce acasă

Sărbătorile au trecut greu pentru marinarii de pe o navă care se află sechestrată de două săptămâni în portul Savona din Italia, din cauza datoriilor pe care le are proprietarul vasului.

La bord se află mai mulți români, dar și marinari greci, georgieni şi filipinezi. Vasul cargo „Moondy Bay” având 148 de metri lungime, înregistrat în Bahamas, se află dinainte de Crăciun la Savona.

Oamenii de pe vas povestesc: „Am venit din Guyana. Vasul nostru transporta orez. Nici nu am ajuns bine în port că a venit la bord Căpitănia şi a găsit numeroase probleme structurale, aşa că nu ne-au permis să ne reluăm călătoria. Unii dintre noi, printre altele, nu au niciun ban în buzunar ca să se întoarcă acasă. Situaţia e delicată”.

Marinarii refuză să mai muncească până când angajatorul le va plăti salariile restante. Salariile oamenilor nu sunt, însă, singura problemă. Armatorul, un grec, ar fi trebuit să apară în faţa unui tribunal din Savona, care a dispus sechestrul încărcăturii pentru datorii contractate în operaţiuni comerciale în alte porturi.

Vestea bună este că marinarii au suficiente rezerve la bord pentru cel puţin o săptămână, iar sindicatul internaţional al marinarilor se interesează în permanență de situația lor.

Sursa: ivg.it

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.