Statul ACORDĂ BANI pentru copiii din FAMILIILE DEFAVORIZATE, cu o CONDIȚIE!

Statul ACORDĂ BANI pentru copiii din FAMILIILE DEFAVORIZATE, cu o CONDIȚIE!

Copiii care provin din familii cu posibilități materiale reduse vor avea o şansă în plus de a merge la grădiniţă, începând cu semestrul al doilea al acestui an școlar.

Potrivit Legii 248/2015, copiii care provin din familii cu un venit mai mic de 284 de lei pe membru vor beneficia de un tichet social în valoare de 50 de lei, lunar. Pentru a beneficia de acest sprijin, copiii trebuie să facă dovada prezenței zilnice la grădiniță, cu excepția cazurilor de absențe motivate.

Banii vor putea fi folosiţi pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de igienă, îmbrăcăminte sau rechizite școlare.

În acest moment, în România, există în evidențe peste 111.000 de copii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani care ar putea beneficia de acest program.

Legea încurajează prezenţa copiilor la grădiniţă, integrarea lor în societate și diminuarea inegalităților sociale, în condițiile în care, statisticile arată faptul că în România doi din trei copii din familii cu posibilități materiale reduse, nu merg la grădiniţă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.