Gheorghe Falcă dă vina, din nou, pe Guvern pentru problema de la CET

Gheorghe Falcă dă vina, din nou, pe Guvern pentru problema de la CET

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a participat în această după-amiază la întâlnirea Comisiei de Dialog Social în cadrul căreia s-a discutat despre situația financiară a CET.

Primarul Aradului a făcut apel la cooperarea între municipalitate și forțele politice pentru continuarea demersurilor la nivel guvernamental în vederea deblocării fondurilor destinate centralei, întrucât municipalitatea și-a onorat permanent obligațiile financiare față de CET, informează primăria într-un comunicat de presă. La încheierea reuniunii, Gheorghe Falcă a declarat:

„În cadrul Comisiei de Dialog Social am fost alături de sindicatele de la CET, sindicate care în luna decembrie au fost împreună cu noi la Guvern pentru a rezolva problema blocajului financiar al CET provocat de acumularea datoriilor guvernamentale din anii 2013-2015. Responsabilii din Ministerul Dezvoltării au prezentat atunci soluțiile de rezolvare a situației, soluții care de altfel au fost aplicate în alte orașe. Aradul a fost însă eliminat din listă prin intervenții politice. Astăzi am solicitat Prefectului să conducă o nouă delegație la Ministerul Dezvoltării, cu reprezentanții CET-ului și ai Primăriei, dar domnul Pribac a refuzat, susținând că arădenii trebuie să plătească din bugetul local datoriile guvernamentale. Această poziție confirmă că Prefectul face parte dintre cei care s-au opus ca Aradul să primească banii pentru CET de la Guvern.”

În cadrul conferinței de presă susținute astăzi, primarul a dat asigurări că arădenii nu vor rămâne fără energie termică. Gheorghe Falcă a precizat că fondul de rezervă al municipalității are resurse, dar nu este normal și nici moral ca arădenii să plătească datoriile Guvernului către CET și/sau pentru alte obiective : „Voi continua să mă bat pentru banii arădenilor. Aradul este printre primii la plata obligațiilor către bugetul central, trebuie ca Guvernul de la București să-și achite obligațiile față de arădeni” a mai declarat primarul Aradului.

  1. Unde se ascunde directorul de la CET, de nu participă nici odată la acest gen de întâlniri ?ah daa, sunt sechestrate maşinile CET-ului şi nu are sărmanu bani de taxi şi nevastă-sa nu îi dă maşina, că are obicei prost şi o cam ciobeşte !Drept e că ovăsul nu-i păntru gâşte !
    Mă mir de Falcă că-l mai ţine pe funcţie! Pe Secianschi la debarcat repede chiar dacă a dus CET-ul la zero fără datorii.Ăsta în schimb la îngropat dar pt el şi-a făcut plinul şi încă îşi mai face !dăi înainte cu tupeu că politicienii sunt ocupaţi,nu au timp de tine,dar tot nu scapi de DNA!

    Raspunde
  2. FALCA IL TINE IN BRATE PE MOISE, DIRECTORUL CET-ULUI LA FEL CUM IL TINE IN BRATE PE BANATEAN, DIRECTORUL COMPANIEI DE APA.
    ORGANELE ABILITATE SA VADA CARE SUNT MOTIVELE AR TREBUI SA INCEAPA SA-SI FACA TREABA!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.