Adrian Ţolea insistă pe schimbarea managementului de la Compania de Apă

Adrian Ţolea insistă pe schimbarea managementului de la Compania de Apă

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, a prezentat într-o conferinţă de presă paşii care vor trebui urmaţi în procesul de schimbare a managementului de la Compania de Apă-Canal. „Dorim să îmbunătăţim managementul actual de la Compania de Apă, prin schimbarea sistemului de administrare, din cel existent, într- unul dualist, format dintr-un directorat şi un consiliu de supraveghere. Scopul acestui demers este eficientizarea Companiei, cu ţintă finală ieftinirea apei. Compania de apă trebuie să lucreze în favoarea cetăţenilor, să facă servicii arădenilor”, a declarat Adrian Ţolea.

Pentru modificarea sistemului de conducere, Consiliul Judeţean Arad a emis o Hotărâre, în 22 decembrie 2015, de trecere de la un sistem unitar la unul dualist, hotărâre aprobată cu 15 voturi pentru şi 14 abţineri. Astfel, la următoarea şedinţă AGA (Consiliul Judeţean deţinând 94% dintre acţiunile Companiei), programată în 22 februarie 2016, cei cinci consilieri judeţeni care reprezintă instituţia în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), au un mandat special pentru punerea în aplicare a hotărârii CJA din 22 decembrie. „În calitate de preşedinte interimar al Consiliului Judeţean, sunt obligat să pun în aplicare Hotărârea CJA din 22 decembrie, prin care cei cinci consilieri judeţeni, reprezentanţi ai instituţiei în AGA de la Apă-Canal, au primit un mandat special, pentru a vota schimbarea sistemului de administrare. Sunt convins că reprezentanţii Consiliului Judeţean în AGA vor respecta mandatul special şi vor vota pentru punerea în aplicare a Hotărârii de Consiliu Judeţean, altfel am putea vorbi de un abuz în serviciu”, a completat Adrian Ţolea.

Acesta a subliniat că avizul pe care Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal (cea prin care se implementează Masterplanul de introducere a apei şi canalizării) trebuia să-l dea pentru schimbarea sistemului de administrare este unul consultativ. „Am solicitat acest aviz în mod oficial de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, iar în cazul în care nu îl vom primi ne vom rezerva dreptul de a acţiona pe cale juridică, în instanţă”, a mai afirmat Adrian Ţolea.

De asemenea, preşedintele interimar a subliniat că din preţul apei curente, circa 3 lei m3, plătit de arădeni, aproape jumătate este folosit pentru acoperirea salariilor celor aproximativ 1000 de angajaţi ai Companiei, în frunte cu cei şapte directori. „La Compania de Apă avem un management necompetitiv, o organigramă supraîncărcată, cu şapte directori, iar cei care duc «greul» sunt arădenii, care plătesc un preţ mare pe serviciile de furnizare a apei şi de canalizare. Un argument în plus pentru schimbarea modului de administrare al Companiei este reprezentat şi de faptul că proiectul european prin care se implementează Masterplanul de introducere a apei şi canalizării încă nu este finalizat, rezultat tot al managementului greoi şi ineficient”, a finalizat Ţolea.

Loading...
 1. Țolea, bă Țolea 13 februarie, 2016, 11:02 am

  Ești mult mai prost decât pari.
  Nu se poate ca atunci când ocupi o asemenea funcție sa debitezi asemenea prostii.
  Transmite consilierilor tăi să mai puna mâna să citească legea.
  Deci, pui presiune pe ADIAC să emită avizul pentru modificarea sistemului de administrare al CAA? Păi, cum se face că ai fost prezent în calitate de invitat și ai prezidat ședința AGA a ADIAC când „s-a luat act de neîndeplinirea condițiilor statutare care să asigure adoptarea unei Hotărâri a AGA-ADIAC privind eliberarea avizului consultativ solicitat de CJA. Se ia act că nu s-a îndeplinit condiția de vot favorabil (…) motiv pentru care nu se poate emite aviz consultativ privind propunerea de modificare (…) prin schimbarea sistemului de administrare” (așa cum rezultă din procesul verbal al ședinței publicat pe site-ul ADIAC semnat de Mircea Rusu în calitate de președinte).

  Daca tot e cu legea in sus si in jos atunci de ce se impiedica de avizul ADIAC? Nu e ciudat? Eu zic ca da, pentru ca isi da si el seama ca a gresit incalcand legea si ca nu va reusi sa schimbe nimic la Compania de Apa. In curand acest mascarici va disparea de pe scena politica aradeana. Veti vedea ca doar se face de ras singur cu tot circul asta si razboiul personal pe care il duce cu Compania de Apa

  Presimt că nu ai să îți duci cu bine până la sfârșit mandatul

  Vine o zi

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.