Ion Stan: „Cârdăşia PNL-PSD este mai presus decât legea”

Ion Stan: „Cârdăşia PNL-PSD este mai presus decât legea”

Preşedintele Partidului Noua Republică, Ion Stan, critică votarea în Senat a iniţiativei legislative care prevede interzicerea executării silite a conturilor de campanie ale partidelor care au datorii.

Liderul organizaţiei arădene spune că este o nouă dovadă a cârdăşiei PNL-PSD, care vor să dovedească faptul că sunt mai presus de lege.

„Din nou PSD şi PNL şi-au dat mâna pentru a da cu tifla legii funcţionării şi finanţării partidelor politice şi a campaniei electorale. Plini de datorii de milioane de euro, rostogolite ani la rând, liberalii şi social democraţii s-au speriat pe moment, dar după aceea au făcut ca legea să fie un simplu foc de paie, din moment ce pâinea şi cuţitul sunt în mâinile lor. Fără nici o jenă, aleşii PSD şi PNL au votat la unison modificarea legii, în aşa fel încât conturile de campanie să nu poată fi supuse executării silite, în contul datoriilor. Pe lângă banii primiţi de la stat, se vor lansa într-un dezmăţ electoral, pe seama sumelor imense primite de la actualii sau viitorii clienţi politici, parteneri de afaceri grase cu statul, pe bani publici. Sunt convins că, din păcate, nimeni, nici măcar preşedintele Klaus Iohannis nu va schiţa o cât de mică împotrivire faţă de această nouă golănie a parlamentarilor PSD şi PNL. Nu că alte partide nu ar fi de acord, dar instigatorii şi factorii decizionali sunt PNL şi PSD, care sunt la putere chiar şi atunci când, formal, sunt în opoziţie unul faţă de celălalt. Dacă ar fi stat de drept şi democraţie, nu ar trebui ca şi partidele, ca toată lumea, să fie executate silit dacă nu-şi plătesc datoriile? Sigur, nu ar fi corect ca partidele care au datorii să fie private de dreptul la campanie, dar, atunci, din conturile super umflate cu donaţii să aibă dreptul să cheltuiască doar suma minimă, iar restul să se reţină în contul datoriilor, este de părere Ion Stan.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.