„Aderarea României la Schengen a devenit un instrument politic”

„Aderarea României la Schengen a devenit un instrument politic”

Preşedintele executiv ALDE Arad, Mircea Purcaru, consideră că preşedintele Senatului României şi copreşedinte al partidului, a demonstrat încă o dată că ALDE este singurul partid politic liberal din România, care practică la modul real politici liberale.

Totodată, spune Purcaru, Tăriceanu a dat clasă celor care conduc România, arătându-le cum trebuie acţionat cu demnitate faţă de liderii Uniunii şi Comisiei Europene.

„Spre deosebire de ceilalţi demnitari care s-au întâlnit cu preşedintele Germaniei şi au preferat să se arate obedienţi, ocolind adevăratele probleme, Călin Popescu Tăriceanu a avut curajul de a-i spune acestuia că aderarea României la Schengen a devenit un instrument politic, folosit de către alte ţări din Uniunea Europeană prin invocarea MCV-ului. Tăriceanu a subliniat că nici o ţară care a aderat la Schengen nu a fost tratată la acest mod, ci au fost primite de îndată ce au îndeplinit condiţiile tehnice. A devenit clar că suntem şantajaţi, pentru a face diverse concesii ţărilor care refuză să voteze în favoarea aderării României. Din păcate, doar Tăriceanu şi ALDE spun lucrurilor pe nume, pentru ca înalţii reprezentanţi ai Comisiei Europene să nu poată pretinde că nu pun pe ordinea de zi aderarea României deoarece România însăşi nu cere la modul hotărât acest lucru, ci, mai mult, nu doar că acceptă în continuare Mecanismul de Cooperare şi Verificare , ci personalităţi de rang înalt, inclusiv cele cu răspundere şi putere de decizie în domeniul justiţiei cer ca acesta să nu fie ridicat”, declară Mircea Purcaru.

Loading...
  1. Individul asta cu nume suin este de departe pacaliciul politicii aradene , ALDE cu el la carma risca sa dispara in Arad din peisajul politic , si ar fi pacat pt. ca sunt multi oameni din fostul PC care ar merge in partid , dar nu o fac ca Purcaru e acolo .

    Raspunde
  2. Din afara nu pot schimba nimic doar daca revin in partid.sunt convins ca vor gasi sprijin.

    Raspunde
  3. ACEST INDIVID NU A FACUT ALTCEVA DECAT SA DISTRUGA PC UL SI ACUM MAI RECENT ALDE! NU STIU CAT IL MAI TOLEREAZA TARICEANU SI CONSTANTIN!…SA VEDEM CE VA URMA!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.