88 de misiuni ale pompierilor militari arădeni, in minivacanța de 1 Mai

88 de misiuni ale pompierilor militari arădeni, in minivacanța de 1 Mai

Aproape 90 de misiuni au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute pompierii militari arădeni.

În minivacanța de 1 Mai, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a monitorizat permanent evoluția dinamicii din teren, în scopul dispunerii, la nevoie, a măsurilor imediate pentru optimizarea acțiunilor  de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, peste 130 de pompieri militari arădeni cu mijloacele tehnice din dotare s-au aflat la datorie, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Misiunile au fost reprezentate cu precădere de cazurile de natură medicală (81 solicitări SMURD) iar salvatorii arădeni au intervenit prompt pentru stingerea unui incendiu izbucnit la hornul unei case din municipiul Arad.

De asemenea, în scopul preîntâmpinării unor situații de urgență, echipaje de pompieri militari cu autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Arad au efectuat în mod organizat 6 verificări și activități de recunoaștere/verificare la secțiile ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Arad. 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.