O teorie halucinantă a fost lansată de o echipă de cercetători de la Universitatea Harvard, care susține că rămășițele unui Pământ vechi, datând din timpul ciocnirii cu o altă planetă, se găsește sub mantia groasă a Terrei.
Oamenii de știință au făcut un raport izotopic din adâncul planetei noastre, care arată semnale ce pot fi comparate sugestiv cu un ecou al unei planete care a existat în urmă cu 4,5 miliarde de ani și care se pot identifica cu existența unui corp imens chiar în interiorul planetei noastre.
Teoria formării Lunii susține că în urmă cu peste 4,5 miliarde de ani, Terra s-a ciocnit cu o planetă numită Theia. Impactul a fost unul devastator și se presupune că energia degajată a topit bucăți foarte mari din acea planetă, pentru ca în final să fie distrusă în totalitate, procedeu prin care s-a format Luna.
Resturile care au rămas din Terra se află în prezent îngropate la mii de kilometri sub scoarța terestră actuală, susține Sujoy Mukhopadhyay, care a reușit să strângă mai multe dovezi în acest sens.
„Energia emanată în urma ciocnirii celor două planete, Terra și Theia, se presupune a fi fost una suficient de mare pentru a putea topi întreg Pământul, dar pentru că ea nu a fost distribuită uniform, o bucată imensă de planetă a supraviețuit impactului. Aceasta înseamnă că doar o emisferă s-ar fi topit și cealaltă există îngropată în interiorul noului Pământ”, susține Mukhopadhyay.
Foto: extremetech.com
interesant