Ministrul Remus Pricopie (foto) l-a destituit, luni, pe Mihai Spânu din funcţia de inspector şcolar general adjunct al judeţului Arad, în urma suspiciunilor de trafic de influenţă ridicate de procurori. Inspectorul ar fi promis mai multor candidaţi că îi va ajuta să promoveze probele din cadrul Bacalaureatului.
„Eliberarea din funcţie a celorlalte două persoane suspectate că ar fi implicate în acest caz, respectiv un inspector şcolar şi o profesoară, revine în competenţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad şi a unităţii de învăţământ, unde acestea sunt angajate”, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Educaţiei Naţionale.
UPDATE 1/ Având în vedere situaţia celorlalte două persoane cercetate pentru trafic de influenţă, conducerea ISJ Arad a demarat, în cursul zilei de astăzi, o anchetă internă. „Din punct de vedere procedural, prima măsură ce se impune este eliberarea din funcţie a inspectorului pentru managementul resurselor umane. În acest sens, a fost convocat Consiliul de Administraţie al ISJ Arad, în cadrul căruia se vor face propuneri pentru înlocuirea inspectorului şcolar din cadrul departamentului pentru managementul resurselor umane. În ceea ce priveşte cadrul didactic implicat în anchetă, conducerea ISJ Arad a solicitat echipei manageriale a unităţii şcolare să ia în discuţie în consiliul profesoral evenimentele în care este implicat cadrul didactic titular în unitatea şcolară şi să demareze procedurile pentru aplicarea sancţiunilor ce se impun”, precizează reprezentanţii ISJ Arad.
UPDATE 2/ Sindicaliştii iau atitudine
Reprezentanţii Sindicatului Democratic din Învăţământ, Filiala Arad, le recomandă colegilor implicaţi în examenul de bacalaureat să fie corecţi şi să respecte deontologia profesională. „În legătură cu informaţia recentă apărută în mass-media, conform căreia unele persoane din conducerea învăţământului preuniversitar arădean sunt acuzate de luare de mită, Biroul Operativ al Sindicatului Democratic Învăţământ Arad se delimitează de asemenea practici reprobabile. Considerăm că se impune realizarea unei anchete corecte care să stabilească adevărul asupra acestor fapte şi stabilirea certă a vinovăției, în cazul în care ea există. Colegilor implicaţi în examenul de bacalaureat le recomandăm să fie corecţi şi să respecte deontologia profesională, pentru buna şi corecta desfășurare a acestui examen important pentru toţi cei împlicaţi: elevi, părinţi, profesori”, afirmă reprezentanţii filialei arădene a Sindicatului Democratic din Învăţământ.
Lasă un comentariu