DESCOPERIRE MACABRĂ lângă Sicilia: Zeci de imigranţi găsiţi MORȚI pe o barcă

DESCOPERIRE MACABRĂ lângă Sicilia: Zeci de imigranţi găsiţi MORȚI pe o barcă

Zeci de cadavre au fost găsite, luni, pe un vas încărcat cu imigranţi ilegali care a fost oprit de marina italiană pe o rută între Sicilia şi coasta Africii de Nord.

Salvatorii au făcut descoperirea macabră pe un vas de pescuit pe care se aflau aproximativ 590 de refugiaţi şi imigranţi, printre care și două femei gravide. Barca este remorcată de vasele de coastă italiene şi urmează să ajungă în oraşul Pozzallo, în cursul zilei de luni, pe coasta de est a Siciliei.

Nu este prima oară când salvatorii italieni găsesc imigranţi decedaţi la bordul vaselor supraaglomerate, dar niciodată până acum nu a fost vorba de atât de multe cadavre.

Cauza decesului celor aproximativ 30 de persoane pare a fi asfixierea.

În ultima săptămână, mai mult de 1.600 de imigranţi au fost salvaţi de autorităţile italiene. Numărul total de imigranţi ajunşi în Italia anul acesta în acest mod ajunge la aproximativ 60.000.

În ultimele săptămâni s-au înregistrat mai multe astfel de tragedii, zece oameni înecându-se şi 39 fiind nevoie să fie salvaţi după ce barca lor s-a scufundat în largul coastei libiene.

Ministrul de Interne italian Angelino Alfano a făcut un apel ca operaţiunile de salvare să devină o iniţiativă europeană, după primirea unor informaţii conform cărora mii de imigranţi aşteaptă în Libia să întreprindă călătorii pe mare în următoarele săptămâni.

Foto: npr.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.