Un mic pas spre NORMALITATE, dar mai e mult până departe. Reciclăm şi noi, domnilor consilieri municipali!?

Un mic pas spre NORMALITATE, dar mai e mult până departe. Reciclăm şi noi, domnilor consilieri municipali!?

Aleşii Aradului trebuie să lase la o parte disputele politice şi să facă în aşa fel încât staţia de sortare a deşeurilor menajere să poată fi folosită de RETIM în interesul tuturor arădenilor.

Un prim pas a fost făcut, săptămâna trecută, prin votarea în Consiliul Local Municipal, a „Studiului de fundamentare privind decizia de concesionare a activității de sortare a deșeurilor reciclabile și exploatarea Stației de Sortare Arad, din cadrul Sistemului Integrat de Gestiune a Deșeurilor din Judetul Arad”.

Proiectul de hotărâre a fost votat cu 11 voturi pentru și un vot împotrivă.

Unul dintre cei care au votat în favoarea studiului a fost consilierul local independent Marin Lupaş. Acesta indică şi „vinovaţii” pentru situaţia absurdă de la Arad: Consilierii municipali ai PSD.

„De mai bine de un an avem un blocaj din partea PSD, blocaj continuat și în prezent, doar pentru a câștiga oamenii lui Dragnea în Arad câteva procente electorale. Dacă în trecut au venit cu explicații bizare, fie că RECONS nu are cod CAEN, fie că RETIM ar vrea să scape de cheltuiala de a-l duce până la Mocrea, acum aceștia acuză RETIM și PNL de lucruri nelegale și nerespectarea caietului de sarcini. Din tot discursul lor lipsesc însă arădenii și nevoia lor pentru un mediu curat!”, a declarat Marin Lupaș care a votat pentru aprobarea studiului de fundamentare privind concesionarea Stației de Sortare.

Acesta a dăugat: „Nu știu cât de incorect sau ilegal ar fi atribuirea sau licitația, acest lucru trebuie stabilit de către organele abilitate nu de către politicieni în CLM. Pe de altă parte, nici amenințarea viceprimarului PNL, domnul Bibarț, nu este potrivită. Ar fi fost nevoie de dialog nu de intimidări marca-Falcă. Dacă acești politicieni ar fi fost mai constructivi, arădenii nu ar mai fi avut parte de trenarea la infinit a problemei deșeurilor. Doamna secretar Stepănescu și-a asumat legalitatea atribuirii, consilierii municipali trebuie să constate oportunitatea. Iar la momentul actual, eu consider oportună reluarea colectării selective, complet nefuncțională de aproape un an. Mediul și bunăstarea arădenilor trebuie să fie prioritare, nu calculele politice”.

În asentimentul lui Marin Lupaş suntem şi noi: Disputele politice dintre PNL şi PSD nu aduc nimic bun Aradului, ba dimpotrivă. Iar în acest caz pute deja de prea multă vreme, domnilor consilieri municipali.

  1. Dl Lupas are dreptate dar nu-l baga nimeni in seama in consiliu ca sunt numai pedelisti si pesedisti plus unguri acolo si isi vad doar de interesele lor.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.