Științele economice rămân în topul preferințelor absolvenților de liceu. Cel puțin așa arată datele oferite de către Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, în cadrul căreia Facultatea de Științe Economice este a doua conform numărului de studenți care au optat pentru una dintre specializările din oferta educațională.
„Facultatea de Științe Economice este una din facultățile cu tradiție din universitatea noastră. Cu un colectiv tânăr, dinamic, această facultate are în continuare potențial mare de dezvoltare și, ceea ce ne bucură, este una din facultățile în care relația cu mediul economic funcționează foarte bine. Acest lucru oferă un plus studenților care au șanse reale de a găsi un loc de muncă încă din perioada studiilor” a menționat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Alexandru Popa. Cele mai căutate domenii, în ultimii ani, sunt „Contabilitatea și informatica de gestiune” precum și „Management”, domenii care oferă atât studii de licență cât și de master. Programele de master din domeniul contabilității au sprijinul a două organizații financiare, este vorba despre ANEVAR pentru domeniul „Analiză și evaluarea de active și de afaceri” și CECCAR pentru domeniul „Expertiză contabilă și audit”. Tot de interes sunt și domeniile de studiu, „Finanțe și bănci”, „Economia comerțului, turismului și serviciilor”, fiecare cu posibilitatea continuării studiilor de licență, cu cele de master. Programele de master precum „Antreprenoriat și administrarea afacerilor”, „Management și finanțare în administrație publică” sau „Strategii și politici de management” reprezintă tot atâtea posibilități pentru absolvenții de licență de a se specializa în domeniul ales. „Ne bucură interesul crescut al absolvenților de liceu pentru facultatea noastră, precum și interesul tot mai mare al firmelor de profil care solicită studenți pentru programe de internship prin care aceștia au, nu doar șansa de a intra în câmpul muncii, de a interacționa direct cu angajatorul, dar și posibilitatea de a primi burse din partea agenților economici pe toată durata programului. De asemenea, studenții de la Științe Economice mai pot beneficia de burse sociale, de studii sau de merit precum și de bursele Erasmus care le oferă șansa de a studia un semestru în universități din Europa”, a declarat decanul facultății, lect.univ.dr. Sanda Grigorie.
Bursele internship sunt oferite de agenții economici pentru studenții care doresc să lucreze pentru firmele respective, în perioada studenției. Cererea este foarte mare, în unele situații depășind oferta universitară.
Pentru cei care doresc o specializare post universitară, facultatea oferă 5 programe postuniversitare: administrarea afacerilor în turism și industria ospitalității, expertiză contabilă și consultanță fiscală, finanțe manageriale în contextul internaționalizării afacerilor, managementul resurselor umane și leadership, precum și tehnica operațiunilor financiar bancare.
Lasă un comentariu