Bitcoin şi tranzacţiile

Bitcoin şi tranzacţiile

Când vine vorba despre a cumpăra Bitcoin lucrurile nu sunt chiar foarte simple și clare pentru mulți dintre noi. De ce?

Bitcoin este un produs relativ nou iar majoritatea dintre cele mai bune site-uri de unde poti cumpara sunt recent aparute online.

Multi dintre cei care au ajuns aici vor doar sa afle cum poti sa cumperi bitcoin sau alte monede virtuale online rapid si sigur. In acelasi timp, exista si multi dintre noi care isi doresc sa investeasca in Bitcoin fara prea multe batai de cap, isi doresc un sistem unde pot paria pe pretul bitcoin fara a trece prin toate aspectele tehnice de obtinere, detinere si stocare a critpomonedelor.

Cu siguranţă, cu toţii am auzit de Bitcoin (BTC) în ultimii ani, dar şi despre saltul pe care l-a făcut în ultimii ani. Este prima şi cea mai cunoscută monedă virtuală dezvoltată de oameni, dar şi de afaceri, din întreaga lume, pe calculatoare utilizând diferite programe. Reţeaua Bitcoin nu este controlată de nimeni şi nimic, schimbările se datorează implicit utilizatorilor care cumpără  Bitcoin sau vând.

Pretul monedei digitale rege s-a plasat in jurul valorii de 4.100 $ la inceputul sesiunii de tranzactionare, iar cresterea ei spectaculoasa, spre deliciul traderilor, a determinat si cresterea celorlalte cryptomonede.

Momentul mult a asteptat a sosit:  Piata Crypto este marcata de un moment numit „pump” (speram ca nu si dump), in momentul in care capitalizarea bursiera totala depaseste 160 miliarde de dolari, condusa de criptomoneda rege insusi.

Miscarea ascendenta a durat mai putin de o ora, iar BTC a reusit sa treaca de pragul de 4.200 de dolari si-o lumanare verde atotputernica a dus criptomoneda pana la peste 5.000 de dolari, conform graficelor de la Trading View. Acesta este un nivel critic, deoarece a depasit Media Mobila Exponentiala (EMA) de 200, care se afla sub nivelul de 4.700 de dolari. Rapoartele Coinmarketcap indica faptul ca BTC a crescut cu 15%, la momentul redactarii articolului pozitionandu-se in jurul valorii de 4.700 $.

Co-fondatorul Fundstrat Global Advisors, Thomas Lee, revine in atentia comunitatii crypto cu noi declaratii bullish despre Bitcoin. La inceputul anului Lee a spus ca nu va mai da termene exacte pentru predictiile sale, dat fiind faptul ca cele de la sfarsitul lui 2018 nu s-au adeverit. Mai precis, in luna noiembrie a anului trecut, acesta a spus ca in termen de doar o luna BTC va atinge valoarea de 15.000 dolari. In mod evident, trendul bearish a facut ca predictia analistului sa nu se concretizeze. Asadar, in luna decembrie, acesta a hotarat sa nu mai dea termene pentru confirmarea predictiilor, dat fiind istoricul sau de predictii gresite si pierderea credibilitatii. In ciuda acestei hotarari, Lee a spus acum ca se asteapta la cresterea semnificativa a pietei in luna august.

Intr-un interviu recent, analistul a declarat ca in termen de 6 luni un trend bullish va marca piata si deci luna august va fi una importanta pentru cresterea pietei. „Cred ca termenul cheie de urmarit este o medie de 200 de zile […] Daca Bitcoin sustine nivelul de rezistenta de peste 4.000 de dolari, va avea de la 5 pana la 6 luni inainte de a arata din nou ca o piata de tauri”, a spus Lee.

Evolutia din ultimul an a pietei crypto nu a adus cu sine asteptari foarte mari pentru pretul Bitcoin. Sentimentul traderilor nu a fost in intregime anormal, tinand cont de valorile atinse de Bitcoin pe parcursul anului 2018. Chiar si asa, multi specialisti au declarat ca scaderea este necesara inainte de o viitoare crestere a cursului BTC – care iata ca a sosit. Bitcoin a inregistrat o crestere spectaculoasa, de la 4.200 dolari la 5.000 dolari, marcand o crestere de peste 15% pe parcursul zilei de 2 aprilie. Toata piata crypto a fost marcata de un trend ascendent, BTC ajungand pana la 5.300 dolari ulterior. La momentul editarii articolului, valoarea unui BTC a inregistrat o usoara scadere, depasind iar pragul de 5.000 dolari, mai precis 5.159 dolari, conform Coinmarketcap. Recentul boom este vazut ca un U-turn de la acel minim prevazut de analisti, care acum sustin ca pretul va continua sa creasca.

Brian Kelly, fondatorul si CEO-ul firmei de investitii BKCM LLC, a declarat ca urmatorul obiectiv Bitcoin va fi de 6.000 de dolari. In timpul unui interviu, Kelly a declarat ca „probabil o tinta rezonabila [pentru Bitcoin] in timpul acestei miscari a pietei este de aproape 6.000 dolari”. Declaratia lui Kelly vine in urma unei nopti pe parcursul careia cryptomoneda rege a rupt rezistenta si a depasit pragul psihologic de 5.000 de dolari pentru prima data incepand din noiembrie anul trecut. Aceasta miscare l-a determinat pe Kelly sa sugereze ca piata crypto si-a gasit minimul.

Ce urmeaza dupa recentul boom? „Toate indicatiile pe care le avem – fie ca sunt fundamentale, tehnice sau provenind din analiza cantitativa pe care o realizam – toate sugereaza ca parasim minimul”, considera specialistul. Kelly este de parere ca investitorii institutionali reprezinta unul dintre principalii factori ai cresterii pietei cryptomonedelor: “Ceea ce este interesant la aceasta miscare este ca se intampla pe baza imbunatatirii fundatiei si imbunatatirea sentimentului institutional. Indivizii cu valoare neta mare, companiile, companiile mari de brokeraj incep sa aiba un interes serios”.

  1. Sure, it is rather simple and easy to begin and start earning money on trading cryptocurrency. I would recommend you to start at AdroFx broker, it`s a global financial forex broker that has 20+ years of industry experience in the market working with 200+ countries.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.