Analiza pieței imobiliare din Arad

Analiza pieței imobiliare din Arad

Studiile realizate de site-ul de imobiliare Flatfy.ro au scos la iveală evoluția prețurilor apartamentelor vechi vs. apartamentelor situate în ansambluri rezidențiale noi. Potrivit datelor analizate pentru lunile martie și aprilie 2019, prețul minim al locuințelor noi a scăzut.

Această scădere poate fi cauzată doar de promoțiile periodice pe care dezvoltatorii imobiliari le oferă. În luna martie prețul mediu/mp al apartamentelor vechi a fost la egalitate cu prețul minim/mp al locuințelor noi, ambele fiind evaluate la 820 euro.

Oferta locuințe Arad

La capitolul locuințe noi, arădenii stau foarte bine, indiferent că este vorba de apartamente sau case. Unul dintre cele mai exclusiviste ansambluri imobiliare este Arad Plaza, dezvoltat de Wallberg Properties. Acesta  a fost desemnat „Proiectul rezidențial High-End al anului 2018” în cadrul Galei

Profesioniștilor în Imobiliare din anul 2019.

„Fiecare proiect Wallberg este un concept unic, atât la nivel arhitectural, cât și din punct de vedere al conceptului de locuire. Noi nu construim simple clădiri de locuit, noi construim adevărate concepte de locuire. În acest fel definim excelența la Wallberg Properties: excelență în calitatea construcției și în calitatea locuirii”, transmit reprezentanții companiei Wallberg.

Format din apartamente cu 2 sau 3 camere, locuințele din cele trei blocuri au suprafețe generoase cuprinse între 58 – 167 mp. Prețul de pornire pentru o locuință în cadrul acestui ansamblu rezidențial este de 980 euro/mp.

Persoanele care doresc să locuiască la casă pot alege locuințele din cartierele Romana Residence,  Via Carmina sau Westfield. Acesta din urmă este unul dintre cele mai premiate ansambluri rezidențiale din România. În cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare din anul 2019, Westfield Arad a fost desemnat proiectul cu „Cel mai puternic impact pozitiv în comunitate”.

Casele din Westfield sunt disponibile în variante cu 3,4 sau 7 camere, cu o suprafață cuprinsă între 115 – 210 mp. Acestea dispun de locuri de garaje și locuri de parcare exterioare, sistem de încălzire prin pordoseală sau calorifere, dar și utilități publice precum gaz, electricitate și canalizare. Prețul de pornire este de 514 euro/mp.

Peste 2.000 de tranzacții imobiliare

În primul trimestru al anului 2019 au fost înregistrate peste 2.00 de tranzacții imobiliare. Potrivit informațiilor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, cele mai multe contracte de vânzare/cumpărare au fost realizate în luna martie (952). La polul opus se află prima lună a anului, cu doar 499 tranzacții, în timp ce februarie au fost parafate 734 contracte.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.