UPDATE/ Zi DECISIVĂ pentru români! Se votează MAJORAREA PENSIILOR și SALARIILOR

UPDATE/ Zi DECISIVĂ pentru români! Se votează MAJORAREA PENSIILOR și SALARIILOR

Soarta a mii de români se va decide astăzi, în Parlament. Aleșii vor vota proiectul de rectificare bugetară.

Acesta prevede,  printre altele, și majorarea pensiilor și creșterea salariilor profesorilor.

Mai exact, este vorba despre o majorare cu 40% a pensiilor, cu care premierul României nu este de acord, și cu mărirea salariilor profesorilor promisă pentru data de 1 septembrie 2020 și care a fost amânată pe anul viitor.

Palamentarii vor vota astăzi în ședință de plen reunit, proiectul de rectificare bugetară.

Premierul Ludovic Orban susține că țara noastră nu își permite aceste majorări și că Guvernul ia în calcul contestarea legii la CCR.

„Bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă. În urma zilei negre de la Parlament în care pesediştii din Comisia de buget-finanţe au adoptat nişte modificări la ordonanţa de rectificare, la ora actuală România se află într-un pericol extrem de mare. Fac apel către toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul adoptat de Comisia de buget-finanţe pentru ca asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiţii, fonduri europene, de a fi considerat un partener solid”, a declarat premierul.

UPDATE

Proiectul de lege pentru aprobarear ectificării bugetului de stat a fosta doptat cu 242 de voturi „pentru”, 147 „împotrivă” și 18 abțineri, iar cel pentrua probarea rectificării bugetului asigurărilor sociale, cu 246 de voturi „pentru” și 104 „împotrivă”.

Actul normativ urmează să fie trimis Președintelui pentru a fi promulgat.r

Premierul României a declarat că va contesta la CCR această lege.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.