UPDATE/ Un nou CUNOSCUT MAGAZIN de construcții și AMENAJĂRI, în Arad. CEARTĂ în CLM pe tema acestuia

UPDATE/ Un nou CUNOSCUT MAGAZIN de construcții și AMENAJĂRI, în Arad. CEARTĂ în CLM pe tema acestuia

Consilierii locali vor avea astăzi pe ordinea de zi a ședinței publice extraordinare un proiect privind construcția unui nou magazin de construcții și amenajări, în Arad.

Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 371/2020 privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal şi Regulamentul Local de Urbanism aferent „Zonă pentru Comerț: Construire magazin materiale de construcții cu amenajări aferente, signalistică și mijloace publicitare, împrejmuire, amenajare accese și amenajare racord cu strada Șiriei”, amplasament: intravilanul și extravilanul municipiului Arad.

Beneficiarul este S.C. LAS VEGAS S.R.L., iar elaboratorul proiectant general este SC Pro Arhitectura SRL.

Un nou magazin Dedeman va fi construit în partea de est a orașului, adiacent drumului național DN 7 (Calea Radnei), viitoarea centură și strada Șiriei.

„Deservirea rutieră a incintei propuse pentru reglementare, va fi asigurată prin două accese rutiere, un acces rutier pricipal din Calea Radnei (parte a drumului național DN 7 în intravilanul municipiului Arad) prin amenajarea unui braț suplimentar din intersecția tip girație existentă, braț ce se continua printr-un drum de acces care va deservi incinta reglementată, drum ce se va prelungi până la strada Șiriei (actualul traseu al Centurii Ocolitoare a Municipiului Arad, parte a DN 7), din care va fi amenajat accesul rutier secundar, ca o intersecție în «T» între drumul colector și strada Șiriei (…). Pe lângă accesul rutier propus din Calea Radnei, va mai fi posibilă intrarea la obiectivul studiat prin accesul rutier secundar propus din strada Șiriei (actualul traseu al Centurii Ocolitoare a Municipiului Arad, parte a DN 7) prin amenajarea unei intersecție în «T» între drumul colector și strada Șiriei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit Referatului de Aprobare, se vor asigura circa 350 de locuri de parcare pentru clienți și circa 15 locuri de parcare pentru angajați, iar accesul persoanelor cu dizabilități se va face conform normativelor în vigoare.

Costul tuturor lucrărilor aferente amenajării acceselor rutiere, precum şi al semnalizării rutiere (indicatoare şi marcaje) necesare pentru amenajarea acceselor rutier la obiectiv va fi suportat de către beneficiar, iar execuţia lucrărilor se va face de către o unitate specializată în lucrări de drumuri.

UPDATE

Când s-a ajuns pe ordinea de zi la acest proiect, a izbucnit o adevărată ceartă între o parte din consilieri și Călin Bibarț. Dorian Curcanu, consilier al USR PLUS, a avut un amendament și o intervenție, în care a cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului deoarece lipsește din PUZ planul de investiții detaliat.

Călin Bibarț a replicat că aceste detalii trebuie discutate înainte de ședință, în comisii, și nu în cadrul ședinței extraordinare, și i-a întrebat de ce au dat aviz favorabil pentru proiect dacă nu sunt de acord.

Cei de la USR PLUS au spus că au primit târziu materialele și nu a fost suficient timp pentru a le studia.

Într-un final, proiectul a fost votat în unanimitate, cu un amendament.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.