Evenimentul „Educația fizică și sportul – prezent și perspective”, ediția a XVIII-a, organizat în sistem hibrid

Evenimentul „Educația fizică și sportul – prezent și perspective”, ediția a XVIII-a, organizat în sistem hibrid

Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport din județul Arad a organizat Sesiunea Internațională de referate și comunicări științifice „Educația fizică și sportul – prezent și perspective”, ediția a XVIII-a.

Proiectul este sprijinit de către Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean și s-a desfășurat în sistem hibrid, în perioada 13-14 noiembrie 2020, la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad. Partenerii evenimentului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Arad, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Asociația Județeană de Oină.

În cadrul deschiderii manifestării științifice, au fost prezenți: Profesor Marius Cirin – Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad ( responsabilul proiectului), profesor Rodica Lucian – reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Arad, Conferențiar univ. dr. Francisc Schmidt – Universitatea de Vest „ Vasile Goldiș” Arad, Lector univ. dr. Viorel Petru Ardelean – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad,  profesor Octavian Lupei – Asociația Județeană de Oină.

Programul primei zile al sesiunii a fost următorul:

– Lansarea revistei „Olimpia” nr. 33, instrumentul publicistic al asociației;

Profesor Mihaela Chira – Colegiul Național „Elena Ghiba – Birta”

Profesor Marius Cirin – Colegiul Național „Moise Nicoară”

Invitați au fost:

  • dr. Radu Bidiugan- Institutul Naţional  de Cercetare pentru Sport, care a prezentat programul: „Sistemul de măsurare şi testare a populaţiei şcolare din România: BIOMOTRIC”;
  • Profesorii: Latinyák Euridiké – președinte al Asociației Educatorilor de Educație Fizică și Sport din municipiul Senta-Serbia, Halász Jelena- Liceul Sanitar Senta, Jankelics Zsiros Aniko- Liceul Economic Senta , au realizat și prezentat studiul cu privire la:

–  „Opiniile elevilor de la Școala de Economie și Comerț Senta , despre activitățile de educație fizică și sport în regim on-line”.

Alți invitați: Antrenor West Reinhardt – Maraton nautic Arad, Asociația Proactivi pentru Viitor Arad – secretar general al asociației, profesor Mircea Crișan,  Iasmina Lascu studentă la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad – Arbitru Internațional la Beach Handball .

În plus, mai mulți profesori de educație fizică și sport din județul Arad, au susținut lucrări științifice în cadrul sesiunii la Colegiul Național „Moise Nicoară” sau în regim on-line, prin intermediul aplicației google meet.

A doua zi a sesiunii, i-a avut ca invitați pe:

Psihologul Anamaria Nistor – președintele Asociației Millenium Center Arad, Denisa Groza – asistent manager al Asociației Clubului Sportiv Experiența Multisport Arad,  lucrător de tineret – Titus Inklovits,  Predict CSD Consulting.

Aceștia au prezentat :

  • exemplele și resursele din cadrul proiectelor europene Erasmus+ și CES
  • Educația On-line sub umbrela Erasmus+
  • Oportunități, instrumente și cursuri on-line gratuite pentru profesori

Programul Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate – prezentare în detaliu al proiectului TEAM-UP proiect cucursuri online pentru profesorii care lucrează cu elevi cu CES și dizabilități.

Măsurile naționale, necesar a fi respectate pentru combaterea răspândirii virusului, sunt o provocare în activitatea de educație și formare în rândul profesorilor. În acest context, educația continuă drept dovadă această manifestare științifică care este un simbol al Asociației Profesorilor de Educație Fizică și Sport din județul Arad, s-a desfășurat și în acest an.

„Felicitări, domnului profesor Marius Cirin pentru organizarea acestui eveniment, mulțumim invitaților cu care dorim să colaborăm în viitor și colegilor pentru prezența numeroasă la această ediție a sesiunii , care datorită perioadei pe care o traversăm, s-a desfășurat diferit în acest an. În cadrul acestui eveniment, s-au respectat măsurile de prevenire și combatere cu SARS-COV 2”, anunță IȘJ Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.