Se ştie că bumbacul este unul dintre cele mai rezistente materiale textile. Bumbacul este o fibră naturală cu proprietăți deosebite care are aplicabilitate extrem de largă.
Practic, fibrele de bumbac pot fi întâlnite în haine, lenjerii pentru pat, prosoape, perdele, draperii, huse şi multe alte articole pentru casa. Întreținerea corectă a unei țesături textile de calitate din bumbac poate fi o adevărată provocare, însa cu puţin ajutor hainele şi articole realizate din această fibră nonalergenică îşi pot păstra aspectul impecabil în timp.
Articolele din bumbac au rezistență ridicată!
Fibrele obţinută din această plantă sunt foarte apreciate pentru rezistență crescută. Articolele realizate din bumbac moale pot fi spălate la temperatura indicată pe etichetă. Ce e drept, pentru a-şi păstra culoarea şi aspectul impecabil se recomandă utilizarea unor detergenţi speciali. În magazinele de specialitate există numeroase varietăți de detergenţi care ajută la păstrarea culorilor.
Articole albe obținute din bumbac pot fi supuse curățorilor cu înălbitori. Clorul, spre exemplu, îndepărtează eficient toate petele de pe bumbac, însă tratamentele cu astfel de substanțe sunt destul de agresive, şi în timp pot deteriora fibrele, de aceea se recomandă ca astfel de tratamente să fie aplicate doar la nevoie.
Bumbacul este unul dintre materialele care se comportă foarte bine la temperaturi înalte, de aceea hainele din bumbac pot fi introduse în uscătorul de rufe şi pot fi călcate la temperaturi înalte. Articolele din bumbac pot fi igienizate în curăţătorii chimice dar şi în cele ecologice.
Uscarea articolelor din bumbac ( haine, prosoape, lenjerii de pat) nu trebuie să se realizeze sub acțiunea directă a soarelui. Razele soarelui aspresc aceasta ţesătură, făcând-o să se simtă rigidă la atingere. Scăderea trebuie realizată doar în spaţii umbrite, pentru ca piesele cu pricina să își păstreze aspectul moale mult dorit.
Cum se scot petele provocatoare de pe articolele din bumbac
Petele produse de vin roşu, cireşe, suc de mure sau sfecla roşie pot fi problematice, dacă nu se iau rapid măsuri. Acestea pot fi îndepărtate de pe hainele albe aplicându-se înălbitor. Apa oxigenată este la fel de eficienţă şi poate fi aplicată şi pe articolele din bumbac colorate, o soluţie prietenoasă de îndepărtare a petelor rezistente este sucul de lămâie. Câteva picături de zeamă de lămâie ajută la îndepărtarea petelor de pe husele din bumbac sau chiar de pe covoare.
Sursa de imagine:
Tero Vesalainen / Shutterstock.com
Lasă un comentariu