Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno – Chineze îşi prezintă membrele, prima prezentată fiind prof. Liliana Bran care conduce de 20 de ani Școala Postliceală Sanitară Arad.
În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc, miercuri, prof. Liliana Bran a vorbit despre instituția pe care o conduce și despre implicarea în Asociația Con Brio și Forumul Prieteniei Româno-Chineze.
„Școala Postliceală Sanitară Arad este o instituție de stat, cu tradiție de peste 100 de ani, care a reușit să se dezvolte în ultímele decenii și să capete vizibilitate în conclavul invățămîntului românesc . Desigur, această importantă realizare a fost posibilă printr-o abordare riguroasă, deschisă spre inovație și competitivitate.Interesul și eforturile noastre s-au centrat pe găsireaunui echilibru creativ cadru didactic-cursant, pe de o parte și, între exigențele procesului educativ și contextul socio -profesional, pe de altă parte.
Școala Postliceală Sanitară Arad formează asistenți medicali, o profesie nobilă, în slujba vieții și a sănătății. Pentru anul școlar următor oferta noastră educațională cuprinde asistent medical generalist, asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare, asistent medical de farmacie. Diploma obținută le conferă absolventilor noștri dreptul de a practica profesia dorită atât în țară cât și înstrăinătate, fiind o diplomă recunoscută la nivel european
Cadrele medicale sunt apreciate în societate datorită dăruirii lor fără rezerve, precum și ca urmare a domeniului fundamental în care activează,și anume îngrijirea sănătății.
Noi, cadrele didatice ale Școlii Postliceale Sanitare Arad, suntem hotărâte să formăn asistenți medicali cu vocație pentru profesie, responsabili și asumați, adevărați profesioniști.
De-a lingul celor trei ani de formare, rolul explicit al școlii este de a transmite cunoștințe profesionale teoretice, abilități practice prin aplicațiile practice din sălile de demostrații și apoi prin stagiile clinice din unitățile medicale , dar nu în ultimul rând prin formare atitudinii profesioniste specifice actului medical.
Acest rol este augmentat prin dezvoltarea competențelor personale, importante atât pentru sine , pentru profesie, dar și pentru instituție, ca punct de reper în devenirea absolventilor noștri în intreaga lor existență”, a precizat Liliana Bran.
Lasă un comentariu