O viață mai bună și câștiguri mai mari pentru români, obiective esențiale ale PSD

O viață mai bună și câștiguri mai mari pentru români, obiective esențiale ale PSD

Deputatul Mihai Fifor a transmis, într-un comunicat de presă, care sunt obiectivele esențiale ale guvernului condus de PSD, adică o guvernare mai eficientă decât până acum, investiții mai consistente, viață mai bună și câștiguri mai mari pentru români.

„Obiectivele vizează o guvernare mai eficientă decât până acum, investiții mai consistente, viață mai bună și câștiguri mai mari  pentru români. Aceasta este chintesența viziunii PSD pentru perioada următoare, care se va reflecta și în obiectivele guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu”, a spus deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

Potrivit acestuia, pentru creșterea eficienței guvernării și a bunăstării în România, PSD asumă ca obiective definitorii:

Pe termen imediat:

– Debirocratizarea și reducerea structurilor decizionale – ministere, secretari de stat, agenții guvernamentale, consilieri –  și angajarea strictă doar a cheltuielilor absolut necesare.

– Scăderea prețurilor la alimente,  prioritatea zero a noului Guvern.

– Scăderea inflației până sub 8% în sept 2023.

Până la finalul anului viitor:

– Creșterea consistentă a investițiile publice la un nivel fără precedent – peste 25 de miliarde de euro în 2024 ( 126 de miliarde de lei); este efectiv o dublare a investițiilor comparativ cu cele din 2021 ( 59 de miliarde de lei) care poate fi susținută și urmare a atragerii și utilizării mai bune a fondurilor europene.

– Acordarea de stimuli pentru populație și economie de 10% din PIB, de 5 ori mai mult decât cele din guvernările Orban și Cîțu.

– Salariul minim net de cel puțin 500 de euro net/lunar, de la 1 ianuarie 2025.

– Salariul de 1000 de euro net/lună pentru cel puțin 1,5 milioane de contracte individuale cu normă întreagă, de la 1 ianuarie 2025.

– Creșterea puterii de cumpărare astfel încât România să ajungă la 82% din media UE, față de 77%, cât este în prezent

– Creștere economică susținută, PIB de 360 de miliarde de euro în 2024, cu 50% mai mare decât cel din 2021.

– Reducerea datoriei publice la 46% din PIB în 2024.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.