– Caius Adrian Zahoi – o prezență la multe meciuri de fotbal, de la meciuri de juniori, de la ligile inferioare până la liga 1, în primul rând aș dori să știm cine ești și care este scopul prezenței tale pe stadioane?
– Sunt licențiat în științe juridice, sunt pasionat de fotbal, și chiar dacă nu am practicat acest sport la nivel de performanță, am decis să activez în lumea fotbalului pe partea de drept sportiv, în concret asistență și reprezentare jucători și cluburi la negocierea și încheierea contractelor de transfer, contractelor de muncă, asistență pe parcursul derularii contractelor și, nu în ultimul rând, partea de consiliere a părinților, a tinerilor jucători în scopul managementului și a dezvoltării carierei acestora, activitate care o fac prin cabinetul de avocatură al tatîlui meu unde sunt angajat.
– Avem tineri fotbaliști talentați?
– Cu siguranță da. În primul rând încercăm să identificăm, să descoperim și să promovăm, tineri jucători, talentați, de perspectivă dar și dornici să facă pasul spre fotbalul de performanță, spre ligi superioare din România și străinătate. Am identificat mulți tineri jucători extrem de talentați nu numai în județul Arad, am găsit și în Timiș, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, tineri care activează în ligile județene dar care ar putea evolua cu succes în ligile 2 și 3. Din păcate aceștia se pierd și nu pot să facă pasul spre performanță fie din cauza faptului că nu există cine să-i vadă fie prin prisma faptului că fotbalul nu presupune doar talentul individual ci și muncă, sacrificii, iar parte din aceștia nu sunt dispuși la aceste lucruri.
Mai există și problema „foamei de puncte”, cluburile profesioniste vor rezultate imediate, nu mai există răbdare în formarea jucătorilor tineri, în a introduce în echipă jucători tineri pentru a căpăta experiență competițională. Majoritatea cluburilor folosesc jucători „under” pe posturi de fundași laterali, mijlocași de bandă, posturi considerate mai puțin expuse în economia jocului, iar prin prisma acestui fapt îmi exprim întreaga considerație pentru dl. Mircea Rednic care a înțeles nu numai să-i acorde o șansă tânărului Cristian Mihai ci să si îl folosească pe un post cheie în angrenajul echipei, mișcare care s-a dovedit extrem de inspirată.
În al doilea rând participăm activ pe piața transferurilor acordând asistență și reprezentare juridică pentru jucători profesioniști deja consacrați, atât în România cât și în străinătate, având parteneri și colaboratori în Italia, Norvegia, Croația, Slovenia, Moldova, Dubai. În Arad colaborez cu dl. Paul Kondrad.
– Aveți și colaborări cu clubul UTA?
– Deocamdată nu. Am transmis cateva propuneri de jucători, 3 – 4 dar nu s-a materializat nimic. Poate pe viitor. De curând am încheiat o colaborare cu Ahmet Ercan Ekmekci, pentru asistență și reprezentare, jucător al clubului UTA, produs 100% al Academiei UTA, unul dintre cei mai talentați tineri jucători ai Aradului. Despre Ahmet pot să spun că, lăsând la o parte talentul nativ, m-a impresionat seriozitatea lui în tot ceea ce face, determinarea, munca pe care o depune, echilibrul în viața extrasportivă, pasiunea pentru fotbal și, nu în ultimul rând, dragostea și dorinta de a evolua pentru clubul la care a crescut, iar în aceste condiții, în momentul în care conducerea tehnica îi va acorda credit nu cred că va dezamăgi.
– Pe viitor, ce planuri ai, ce îți dorești?
– Doresc să promovăm tineri jucători de perspectivă, care să urce treaptă cu treaptă spre marea performanță, care să evolueze în ligile superioare din Romania și Europa, să am satisfacția că și eu am avut o contribuție la formarea carierei lor. Îmi doresc o ehipă UTA ca aceea din poveștile „bătrânilor”, în care majoritatea jucătorilor erau localnici, jucători trup și suflet pentru clubul la care evoluează.
Lasă un comentariu