Importantă descoperire arheologică în județul Arad (GALERIE FOTO)

Importantă descoperire arheologică în județul Arad (GALERIE FOTO)

Importantă descoperire arheologică în județul Arad, la Ineu, pe locul unui viitor magazin.

Descoperirea a fost făcută pe latura de vest a Cetății Ineului.

„Ne aflăm pe valul și latura vestică a Cetății bastionare a Ineului, de secol XVI, pe care am reușit să o surprindem ca un mare noroc. Se pot observa gropi de stâlpi a unei palisade, amenajări umane în interior. Aceste săpături arheologice din această campanie aduce un mare câștig ca informații, prin descoperirea a două locuințe cu structură și fundație de piatră ecarisată, foarte probabil reutilizată într-un alt edificiu medieval, bănuim foarte probabil mănăstirea franciscană și nu ar fi exclus să fi fost și alte construcții, având în vedere tot ce se întâmplă în Ineu după secolul al XVI – lea. Pe toată suprafața în gropile pe care le-am delimitat, gropi de provizii și gropi de susținere a stâlpilor, statigrafic am reușit să recuperăm o cantitate imensă de material. Oglinda culturii materiale pe care locuitorii au folosit-o, iar aici vorbim despre: oase de animale – am văzut cu ce se hrăneau, ceramică, unelte, unelte din fier, cahle interesante, ceramică orientală, și foarte multe piese de armament mai ales ghiulele de diferite mărimi și calibru. Cam acestea sunt primele date de la descărcarea arheologică a acestui sit!”, a precizat arheologul Florin Mărginean.

„După ce va avea loc descărcarea arheologică a acestui sit arheologic, va începe pe acest teren construcția mult așteptatului PEPCO”, a completat Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

  1. Ín alte tari pe unde se afla situri arheologice Nu mai Au voie SA construiasca ,ele se conserveaza si se expun pentru a fi vizitate ! La noi cu acordul primarului si a comisiei pentru cultura si arheologie se distrug vestigiile ca e mai important un magazin

    Raspunde
  2. Mai mare rușine nici că se poate.Să construiești un rahat de magazin peste un Site istoric.
    Rușine,”domnule” prim” primar !!

    Raspunde
  3. Ar fi bine ca dl primar sa observe in ce paragine jalnica sta o parcare deosebit de frumoasa, asa era odata , parcarea de linga trecerea la nivel cu bariera linga apa de la mocrea unde podetul si restul sunt distruse aproape total, cea ce altii au construit in urma cu 40 de ani altii distrug cu nerusinare prin indiferenta , rusine!!!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.