Echipamente digitale noi pentru mii de elevi

Echipamente digitale noi pentru mii de elevi

Peste 5.000 de elevi din judeţul Arad vor fi aşteptaţi în noul an şcolar cu echipamente digitale noi în clase, anunță reprezentanții CJA.

Consiliul Judeţean Arad (CJA) a atras peste un milion de euro pentru ca un număr de peste 5.200 de elevi din judeţ să beneficieze, încă din prima zi a noului an şcolar, de echipamente IT noi. Consiliul Judeţean a creat inclusiv un sistem de videoconferinţă cu 215 săli de clasă din judeţ, care pot fi conectate printre ele prin aplicaţii online. Echipamentele au ajuns deja în sălile de curs şi aşteaptă elevii. Valoarea totală a proiectului este de 5,36 milioane lei, cu TVA inclus.

Este cel mai consistent proiect de modernizare a şcolilor din judeţ, derulat prin Consiliul Judeţean. Partenerii Consiliului au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean, primăriile şi şcolile beneficiare. Este vorba de 17 unităţi de învăţământ, la care se adaugă Clubul Sportiv Școlar „Gloria”, din municipiu.

Faptul că aceste echipamente IT de ultimă generaţie au ajuns şi la şcoli din localităţi considerate marginale, reprezintă o şansă importantă pentru elevi şi pentru părinţii lor, fiindcă reduce decalajul dintre şcolile din municipiu şi cele din judeţ, din punct de vedere al dotărilor. Astfel, copiilor li se creează cadrul să înveţe în condiţii foarte bune mai aproape de casă, să renunţe la navetă şi să câştige timp suplimentar pentru viaţa socială sau pentru învăţare. Asta înseamnă şi o reducere a costurilor cu educaţia, pentru părinţi. Consiliul Judeţean Arad oferă, astfel, o şansă în plus la un învăţământ de calitate pentru elevii de la:

1. Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă Arad

2. Liceul Special „Sfânta Maria” Arad

3. Școala Gimnazială „Lazăr Tâmpa” Almaş

4. Școala Gimnazială „Patrichie Popescu” Bata

5. Liceul Teoretic Cermei

6. Școala Gimnazială „Corneliu Micloși” – Covăsânţ

7. Școala Gimnazială Grăniceri

8. Liceul „Ioan Buteanu”  Gurahonț

9. Liceul Tehnologic „Moga Voievod” Hălmagiu

10. Școala Gimnazială Livada

11. Școala Gimnazială Păuliş

12. Școala Gimnazială „Sabin Drăgoi” – Petriş

13. Școala Gimnazială – Pleşcuţa

14. Școala Gimnazială „Sabin Manuilă” Sâmbăteni

15. Școala Primară „Sever Bocu” Șiştarovăţ

16. Școala Gimnazială Vârfurile

17. Școala Gimnazială „Tabaydi Károly”  Zerind

18. Clubul Sportiv Școlar „Gloria” Arad

Echipamentele furnizate constau, printre altele, în:

– 210 table interactive, cu suport

– 47 sisteme all-In-one

– 411 laptopuri

– 222 imprimante multifuncţionale

– 202 scannere portabile

– 220 de sisteme de sunet

– 215 camere pentru videoconferinţe

– 14 routere WI-FI

Consiliul Judeţean are în lucru şi un proiect de remobilare a 161 de săli de clasă în judeţ, crearea unui număr de 12 laboratoare de informatică, 10 laboratoare de științe plus alte 9 laboratoare de științe dotate cu echipament digital, 31 cabinete școlare din unități de învățământ preuniversitar/unități conexe (cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică, săli de sport) dotate cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, 1 laborator de informatică şi unul de practică pentru învățământul profesional și tehnic. Valoarea totală eligibilă a acestui proiect este de 10,2 milioane lei și va fi finalizat în decembrie 2024.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ (sursa foto Pixabay)

  1. […] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “newsar.ro” […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.