ÎNGRIJORĂTOR: Românii ar putea plăti de două ori mai mult pentru întreținere

ÎNGRIJORĂTOR: Românii ar putea plăti de două ori mai mult pentru întreținere

Povara financiară la care romanii sunt supuși an de an se completează în ultimii ani și cu gaura din portofel creată în fiecare sezon rece, afirmă Ionel Ciupe, prim-vicepreședintele Partidului Republican din România.

Conform prognozelor, spune Ciupe, românii ar putea plăti de două ori mai mult pentru întreținere din cauza creșterii costurilor la gaze naturale și electricitate, iar intervențiile guvernamentale sunt esențiale pentru a atenua această povară financiară.

Însă, conform prim-vicepreședintelui republican, gestionarea acestei problematici a actualului Guvern lasă de dorit, românii scoțând din buzunare sume din ce în ce mai mari pentru un serviciu cât se poate de vital pe timpul iernii.

„Ar trebui să abordăm problema creșterii semnificative a facturilor la întreținere dintr-o perspectivă pragmatică, concentrându-ne pe reducerea impactului asupra cetățenilor și dezvoltarea unor soluții eficiente”, a declarat Ionel Ciupe (foto).

Acesta este de părere că există anumite soluții viabile pe care Guvernul ar trebui să le adopte pentru a micșora cheltuielile românilor, cum ar fi plafonarea prețurilor la energie pentru a proteja consumatorii vulnerabili, dar și acordarea de subvenții directe pentru familiile cu venituri mici, pentru a compensa costurile.

De asemenea, trebuie rezolvată una din problemele de rădăcină care aduce consumuri prea mari și anume investiția în eficiență energetică, cum ar fi reabilitarea termică a locuințelor, pentru a reduce consumul. De altfel, ar trebui să se pluseze mai mult pe soluții energetice alternative, cum ar fi sprijinul pentru instalarea de panouri solare.

„Aceste măsuri ar putea reduce impactul financiar asupra populației, care deja duce în cârcă o povară financiară prea mare. Aceste aspecte nu se pot rezolva anul acesta, sub aceeași conducere a guvernului actual, dar pot fi realizate dacă adevărații patrioți vor ajunge în poziția de a reprezenta cetățenii”, a concluzionat Ionel Ciupe.

  1. Masurile la care se face referire exista, sunt in vigoare. Demagogie si atat!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.