IMAGINI DE COȘMAR/ Momentul în care AVALANȘA LOVEȘTE tabăra de bază de pe Everest, după CUTREMURUL VIOLENT din Nepal

O înregistrare video surprinde momentul în care avalanșa care a urmat cutremurului puternic de sâmbătă din Nepal lovește tabăra de bază de pe Everest.

Avalanșa a acoperit, practic, una din taberele de bază folosite de alpiniști, ghizi și însoțitorii lor. Bilanțul prezentat duminică de autorități indica existența a cel puțin 51 de răniți, dintre care 41 în stare gravă.

Guvernul din Nepal a anunțat, anterior, că au fost recuperate corpurile a 22 de persoane care au murit în avalanșa produsă pe Everest în urma cutremurului de 7,8 grade înregistrat sâmbătă în această țară asiatică, informează EFE duminică, adăugând că numărul celor dispăruți este de cel puțin 217, potrivit Agerpres.

Totodată, s-a reușit salvarea a 32 de oameni din zona respectivă, iar 29 sunt îngrijiți în spitalul din localitatea Lukla, situată în apropiere de Everest, conform declarațiilor unui reprezentant al Ministerului Turismului din Kathmandu.

Sâmbătă, Ministerul de Turism nepalez anunțase că, dintre alpiniștii care și-au pierdut viața, cel puțin zece sunt străini, dar nu a dat ulterior niciun detaliu în legătură cu acest subiect.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.