Rezultate finale, după contestații, la Evaluarea Națională 2015

Rezultate finale, după contestații, la Evaluarea Națională 2015

Conform calendarului de desfășurare a Evaluării Naționale 2015, azi, 30.06.2015, s-au afișat rezultatele finale, după recorectarea lucrărilor ale căror note au fost contestate. Reevaluarea lucrărilor s-a făcut în intervalul 27 – 29 iunie.

Numărul total de note contestate, la nivelul județului Arad este de 164, din care:
Limba și literatura română – 114 note contestate;
Matematică – 51 note contestate;
Limba și literatura germană – 2 note contestate.

Comisia judeţeană de contestaţii a reevaluat lucrările conform baremelor de evaluare pentru probele scrise. Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală mai mică decât 9,50, nota definitivă a lucrării este cea acordată de comisia de contestaţii, dacă între nota iniţială şi nota obţinută la reevaluare este o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă a lucrării este nota iniţială, acordată în centrul zonal de evaluare. Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de comisia de contestaţii, în urma reevaluării.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, au apărut următoarele modificări:
Limba și literatura română – 34 de note au fost ridicate; 8 lucrări au primit o notă mai mică decât cea inițială, iar 72 de lucrări au rămas cu notele inițiale.
Matematică – 7 note au fost ridicate; 2 lucrări au primit o notă mai mică decât cea inițială, iar 42 de lucrări au rămas cu notele inițiale.
Limba și literatura germană – din cele două 2 note contestate, una a fost ridicată în urma reevaluării.

Conform Calendarului admiterii în învățământul liceal de stat și particular, în perioada 3-7 iulie 2015, absolvenții clasei a VIII-a și părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile în fişele de înscriere la unitatea de învățământ absolvită.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.