Lucrările din cadrul proiectului de modernizare al „Complexului de educație interculturală pentru copii și tineret Curcubeu” au fost finalizate. Este vorba de modernizări realizate cu ajutorul fondurilor europene.
„Proiectul a urmărit îmbunătățirea infrastructurii centrului, pentru a crește calitatea serviciilor și numărul de beneficiari precum și pentru a diversifica serviciile oferite copiilor și tinerilor care provin din familii cu risc social. Investiţiile au constat în reabilitarea termică a clădirii, dotarea cu instalaţie solară pentru prepararea apei calde de consum, recompartimentare interioară pentru suplimentarea numărului de săli de curs, utilarea sălilor de curs cu mobilier modern, modernizarea şi utilarea bucătăriei conform standardelor igienico-sanitare în vigoare, reabilitarea grupurilor sanitare, reamenajarea spațiilor exterioare”, a declarat Alexandrina Rotar, manager de proiect.
De asemenea, sălile au fost echipamente IT.
Erika Stark, directorul Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad, a declarat că beneficiarii direcţi sunt copiii cu risc social, în special copii romi (preveniţi din familii defavroizate, copii reintegraţi în familia naturală după revocarea unor măsuri de protecţie socială) şi copii cu risc de abandon şcolar.
„Puține centre de zi din ţară au angajat psiholog, psihopedagog și asistent social. Noi am reușit acest lucru, deoarece încercăm să-i ţinem în şcoală pe aceşti copii. Ei primesc și o mâncare caldă pe zi”, a precizat Erika Stark.
Proiectul de modernizare a avut o valoare de 510.261 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile a fost de 401.357 lei. Contribuţia beneficiarului, adică a Primăriei municipiului Arad, a fost de 108.904 lei. Suprafaţa totală a clădirii reabilitate este de 321,05 metri pătrați. Complexul este vizitat de 120 de copii, care merg în serii după ce termină orele la școală sau grădiniță.
Lasă un comentariu