Adrian Țolea: „Dezastru bugetar pe primul trimestru”

Adrian Țolea: „Dezastru bugetar pe primul trimestru”

Adrian Țolea, prim-vicepreședinte al PDL Arad, consideră că: „Guvernul Ponta a înregistrat cifre dezastruoase în primele trei luni ale anului, în ceea ce priveşte colectările bugetare”.

Prim-vicepreședinte spune că principalul efect este tăierea banilor de la investiţii pe această perioadă. „Datele din execuţia bugetară pe trimestrul întâi indică o tăiere de 2 miliarde de lei faţă de aceeaşi perioada a anului 2013. Guvernul Ponta este clar un guvern de stânga, plin de stângăcii. Pentru a ascunde acest deficit, Executivul a ales cea mai proastă metodă: tăierea investiţiilor, adică a singurei soluţii pentru generarea de mişcare în economie, pentru crearea de locuri de muncă. Numai pe primele două luni ale anului s-a înregistrat un minus de 500 de milioane de lei la încasările bugetare. Asta înseamnă, comparativ, contravaloarea anuală a circa 50.000 de pensii medii. La acestea putem adăuga un minus de 1,3 miliarde lei aferent lunii martie”, afirmă Adrian Țolea.

Acesta spune că cifrele arată „clar eşecul perpetuat al acestei guvernări”.

„Cheltuielile cu bunurile şi servicii, adică achiziţii directe făcute de stat, fie că e nevoie, fie nu, de produsele respective, au crescut cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. E clar că avem de-a face cu un guvern risipitor, care direcţionează banii înspre clientela şi interesele proprii”, a concluzionat Adrian Țolea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.