Sute de elevi sunt implicați în proiectul „Educaţia Outdoor – Educaţie pentru minte, mâini şi suflet”

Sute de elevi sunt implicați în proiectul „Educaţia Outdoor –  Educaţie pentru minte, mâini şi suflet”

Asociația Outdoor Life în parteneriat cu Centrul Județean de Voluntariat și Primăria Municipiului derulează în perioada 14-18 aprilie proiectul „Educaţia Outdoor – Educaţie pentru minte, mâini şi suflet”.

În acest demers sunt implicați 200 de elevi și trei profesori. Proiectul se va desfăşura sub forma unor programe educaţionale outdoor, de o zi, respectiv două. Locaţia desfăşurării acestor programe este Pădurea Ceala.

„Scopul proiectului îl constituie implicarea elevilor în activităţi specifice educaţiei experienţiale outdoor, în vederea însuşirii unor abilităţi de viață-încredere de sine şi spirit de echipă, colaborare şi comunicare eficientă, rezolvarea creativă a problemelor, munca în echipă şi protecţia mediului natural”, a declarat profesor Daniel Gâta.

Astfel, astăzi, 14 aprilie, în prima zi a proiectului, s-a organizat un program outdoor pentru 50 de elevi din clasele a VI-a, în Pădurea Ceala. Activităţile vor cuprinde jocuri de cunoaştere, exerciţii de lucru în echipă pe diverse scenarii, treasure hunt cu harta şi busola şi activităţi de aventură (tiroliană, „low ropes”, tir cu arcul) cu un anumit grad de risc controlat, facilitate de trainerii Asociaţiei Outdoor Life. După fiecare sesiune de activităţi şi la sfârşitul programului vor avea loc discuţii pentru extragerea învăţăturii din respectivele activităţi practice.

„Participanţii vor conştientiza importanţa acţiunilor de protejare şi conservare a mediului, activităţile desfăşurându-se în natură, în zone nealterate de prezenţa umană”, a declarat Glad Varga, consilier municipal.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.