Copiii din sistemul de protecție al DGASPC Arad au colindat Consiliul Județean Arad

Copiii din sistemul de protecție al DGASPC Arad au colindat Consiliul Județean Arad

Caravana colindătorilor formată din copiii din sistemul de protecție a copilului a poposit marţi la Consiliul Județean Arad.

Îmbrăcați în port popular autentic, specific Văii Mureșului, 13 adolescenți ocrotiți în casele de tip familial din Lipova, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, au ținut să-i colinde pe consilierii județeni, dar și pe angajații și membrii din conducerea instituției.

Ei și-au făcut intrarea la ultima ședință de lucru a CJA din acest an, intonând cântece vechi și autentice de Crăciun, culese din folclorul local.

Le-au pregătit și o surpriză aleșilor județeni și le-au înmânat câte un exemplar din „Jurnal de vacanță”. Este vorba despre o carte ce cuprinde impresiile copiilor din casele și centrele de plasament din DGASPC Arad care au făcut parte din programul Vacanță activă, derulat de instituție pe perioada verii.

„Ideea acestui proiect, Vacanță activă, a pornit de la dorința de a le oferi copiilor ocrotiți în sistemul de protecție a copilului din județul nostru câte o săptămână de vacanță, altfel decat alte vacanțe petrecute de ei. Ne-am gândit la un program care să cuprindă activități variate și care, totodată, să le stimuleze imaginația și să le îmbogățească, în același timp, și bagajul de cunoștințe generale. Și pentru ca experiențele noi pe care le-au trăit în timpul vacanței să rămână mereu vii în amintirea lor, fiecare din cei 70 de copii care și-au petrecut vacanța la Arad a ținut și un jurnal în care au consemnat impresiile despre locurile și oamenii noi pe care i-au întâlnit în aceste zile. Cartea de față adună la un loc gândurile și trăirile lor și reprezintă primul Jurnal de vacanță al copiilor din sistemul de protecție a copilului din județul Arad”, declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

Reacția consilierilor județeni a fost una emoționantă, mulți dintre ei mulțumindu-le și îmbrățișându-i pe copii pentru gestul lor și pentru implicarea în redactarea acestei cărți. Pe coperta fiecărui volum au fost scrise câteva cuvinte de apreciere adresate consilierilor județeni, cei care, prin deciziile lor, influențează viața copiilor octotiți în sistemuul de protecție al DGASPC Arad.

În anul 2015 în proiectul  „Vacanță activă” au fost implicați copiii ocrotiți în șapte case de tip familial din Lipova și Vladimirescu.

Aceasta este cea de-a doua carte care vede lumina tiparului având autori copiii din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Drept mulțumire pentru surpriza făcută, colindătorii de la DGASPC Arad au fost răsplătiți cu dulciuri din partea Consiliului Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.