Prefectul o spune, fără echivoc: Instituţiile abilitate trebuie să facă verificări la CET

Prefectul o spune, fără echivoc: Instituţiile abilitate trebuie să facă verificări la CET

Prefectul Cosmin Pribac a semnat proiectul de Hotărâre de Guvern prin care susţine acordarea a 40 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, pentru ca administraţia locală din Arad să depăşească situaţia de criză de la CET.

Proiectul de hotărâre vine după ce Consiliul Local Municipal Arad şi-a asumat, marţi, pierderile înregistrate de cele două CET-uri din Arad, în calitate de acţionar majoritar.

„În ultimele zile, am ţinut permenent legătura cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu reprezentanţii CET şi cu administraţia locală, pentru a identifica posibile soluţii. Astăzi (n.r. – marţi) am avut o nouă discuţie cu doamna secretar de stat Sirma Caraman, de la Ministerul Dezvoltării, cu privire la paşii care trebuie făcuţi pentru ca Aradul să poată cere ajutor pentru CET în condiţii de legalitate. Am explicat că problema CET este importantă pentru zeci de mii de familii din Arad, pentru instituţii publice ca şcoli, grădiniţe şi spitale, care depind de agentul termic furnizat de CET. Mă bucur că administraţia locală din Arad, prin Consiliul Local Municipal, şi-a asumat responsabilitatea pentru situaţia CET şi implicit datoriile celor două societăţi comerciale. Este un pas important, care creează cadrul pentru solicitarea legală a unui sprijin financiar din partea Guvernului şi poate permite deblocarea situaţiei financiare. Sper că Guvernul va găsi resursele necesare pentru a aloca un ajutor financiar arădenilor. Cred că în perioada următoare, instituţiile abilitate vor trebui să identifice sursa pierderilor financiare înregistrate de cele două CET-uri, pentru a depăşi situaţia de criză”, a spus prefectul Cosmin Pribac.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.