Restructurări în cadrul rețelei școlare din Arad

Restructurări în cadrul rețelei școlare din Arad

În cadrul ședinței de Consiliu de Administrație, Inspectoratul Școlar Județean Arad (ISJ) a analizat și a aprobat rețeaua unităților de învățământ preuniversitar care va funcționa în anul școlar 2016-2017. Astfel s-a emis avizului conform al ISJ urmând a se definitiva prin hotărâre de Consilii locale ale unităților administrativ teritoriale din municipiul și județul Arad, informează ISJ Arad într-un comunicat de presă.

Datorită fluctuațiilor efectivelor de elevi din cadrul unor localități, rețeaua școlară se restructureză după cum urmează: intră în sistem Școala primară Chelmac, comuna Conop și Grădinița cu program normal Joia Mare, comuna Almaș; ies din sistem Școala primară Mărăuș , comuna Craiva, Școala primară Belotinț, comuna Conop; Școala primară Revetiș, comuna Dieci, Școala primară Crocna, comuna Dieci, Grădinița cu program normal Bîrzești, comuna Archiș, Grădinița cu program normal Chelmac, comuna Conop, Grădinița cu program normal Păiușeni, comuna Chisindia, Grădinița cu program normal nr 13, structură a Gradiniței cu program prelungit nr.14.

La nivelul municipiului Arad, pentru anul școlar 2016-2017, au loc următoarele modificări în cadrul rețelei școlare: comasarea prin fuziune a Școlii gimnaziale nr. 5 cu Liceul Tehnologic Iuliu Maniu rezultând Liceul Național de Informatică, iar în ceea ce privește învățământul particular, intră în sistem trei grădinițe noi, și anume: Grădinița cu program prelungit Licurici, Grădinița cu program prelungit Toy Story și Grădinița cu program prelungit Mary Poppins. Ies din sistem Gradinița Oaza copiilor și Gradinița Vanda.

În ceea ce privește bugetul, în conformitate cu Legea nr.339 /2015 a bugetului de stat pe anul 2016, pentru judeţul Arad a fost alocată , din taxa pe valoarea adăugată , pentru finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat pentru categoriile de cheltuieli prevăzute la art. 104 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, suma de 211.715 de lei, din care 189.168 lei pentru salarii, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale stabilite de lege pentru personalul din învăţământ şi 22.547 mii lei pentru cheltuieli cu pregătirea profesională, cu evaluarea periodică a elevilor şi cu bunuri şi servicii .

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.