Auzim şi vedem pe toate canelele media cât este de importantă pentru sănătate o dietă bogată în fructe şi legume. Însă nu la fel de facil avem acces la informaţii cu privire la nivelul de pesticide din aceste alimente, substanţe care fac rău organismului astfel încât rezultatele unei diete bazate pe fructe şi legume sunt altele decât cele scontate.
Periodic organizaţia nonguvernamentală americană The Environmental Working Group face publică o listă cu fructele şi legumele care conţin cea mai mare cantitate de pesticide de pe piaţă. De asemenea, reprezentanţii organizaţiei oferă publicului şi o listă cu cele mai „curate” alimente, respectiv care au un nivel scăzut de pesticide.
Specialiştii ne recomandă, pe cât posibil, să alegem produsele organice atunci când vrem să cumpărăm ceva de pe lista alimentelor care conţin cele mai multe pesticide.
Fructele si legumele cu cele mai multe pesticide:
Măr
Ţelină
Roşiile cherry
Castraveţii
Strugurii
Ardeiul iute
Nectarinele
Piersicile
Cartofii
Căpşunele
Ardeiul gras
Napi
Dovleac
Fructele şi legumele cele mai „curate”:
Sparanghel
Avocado
Varză
Pepene galben
Porumb dulce
Vinete
Grapefruit
Kiwi
Mango
Ciuperci
Ceapa
Papaya
Mazăre
Cartofi dulci
Lasă un comentariu