Seminţele de susan, cândva foarte apreciate pentru puterile lor curative, conţin multe proteine de calitate foarte bună şi au capacitatea de a preveni mai multe boli grave. Datorită conţinutului de magneziu şi alţi nutrienţi, aceste semințe ajută la prevenirea diabetului, a cancerului de piele, dar și la refacerea ficatului.
Diabeticii care au probleme cu hipertensiunea arterială trebuie să ştie că aceste seminţe ajută la scăderea ei. Fistosterolii din seminţele negre au efect de scădere a colesterolului din sânge, îmbunătăţind în acelaşi timp şi digestia. Zincul din ele ajută la producerea de colagen, ceea ce îi conferă pielii mai multă elasticitate şi susţine reparararea ţesuturilor vătămate.
Folosirea regulată a uleiului din seminţe de susan reduce riscul de cancer de piele. Acidul fitic, magneziul şi fitosterolii sunt substanţe responsabile de prevenirea cancerului. Sesamolul, un antioxidant şi antiinflamator prezent în uleiul făcut din astfel de seminţe, previne leziunile aterosclerotice, ajutând astfel inima. În plus, conţinutul lor bogat în cupru previne şi tratează artrita, întărind oasele, articulaţiile şi vasele de sânge.
Persoanele care consumă mult alcool şi au probleme cu ficatul trebuie să apeleze şi ele la seminţele de susan pentru a-şi menţine sănătatea acestui organ. Totodată, vederea este şi ea îmbunătăţită cu ajutorul seminţelor de susan, practica fiind cunoscută din medicina tradiţională chineză.
Cu alte cuvinte, semințele de susan „ascund” proprietăţi extraordinare care te ajută să îţi păstrezi o sănătate de invidiat. Nu e de mirare că în Evul Mediu, aceste semințe valorau cât greutatea lor în aur pentru oamenii de atunci.
Foto: seasonwithspice.com
Lasă un comentariu