În urma controalelor efectuate de inspectorii Autorității Naționale Sanitar-Veterinare, bacteria E.Coli a fost descoperită în majoritatea restaurantelor, abatoarelor, magazinelor alimentare și supermarketurilor verificate.
În cadrul Planului Național de Control, în perioada 5-16 septembrie, au fost prelevate și analizate 115 probe din carne și din produsele din lapte, din unitățile comerciale.
În urma acțiunii, bacteria E.Coli a fost descoperită în: mici, caș proaspăt, carne tocată și în suprafața unor carcase de ovine.
Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă se va desfășura până la sfârșitul anului, în 31 decembrie, iar acesta presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud.
Lasă un comentariu