Veste bună pentru angajați: Valoarea tichetului de masă crește la 15 lei

Veste bună pentru angajați: Valoarea tichetului de masă crește la 15 lei

Comisia de Muncă din Camera Deputaților a votat, marți, Proiectul de Lege nr. 314/2016 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, inițiat de 59 de parlamentari din toate partidele politice, informează deputatul Andreea Paul.

Proiectul include un amendament al deputatului, prin care se majorează la 15 lei valoarea nominală a tichetului de masă. Amendamentul a fost formulat pentru că proiectul inițial prevedea o majorare de la 9,57 lei la 13 lei.

„Potrivit datelor oficiale, 4 din 10 români trăiesc în risc de sărăcie sau de sărăcie extremă, iar circa 2 milioane de români lucrează cu salariul minim pe economie sau foarte aproape de salariul minim. Aceștia sunt principalii potențiali beneficiari, alături de ceilalți salariați pe care angajatorul optează să-i stimuleze prin oferirea de tichete de masă. Valoarea majorată a tichetului de masă, de 15 lei, reprezintă echivalentul real al unei mese calde de prânz pentru un angajat, respectiv 0,52% din salariul mediu brut pe economie”, a declarat deputatul liberal Andreea Paul.

Raportul final al Proiectului de Lege urmează să intre în următorul Plen al Camerei Deputaților.

  1. In sfarsit un proiect important care intereseaza multa lume . sper sa fie adoptata de Parlament

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.