Rubrică culinară de week-end, în colaborare cu Helvetica Milk – Pecica: Pulpe pui cu cartofi, caşcaval şi smântână la cuptor, orez cu lapte şi scorţişoară

Rubrică culinară de week-end, în colaborare cu Helvetica Milk – Pecica: Pulpe pui cu cartofi, caşcaval şi smântână la cuptor, orez cu lapte şi scorţişoară

Pulpe pui, caşcaval şi smântână la cuptor

Ingredinte:

900 gr pulpe dezosate; 1 Kg cartofi roşii, 400 gr caşcaval, 400 g smântână, 5-6 căţei usturoi, ulei, sare , piper, pătrunjel verde

Mod de preparare:

Pulpele se spală, se taie cuburi şi se pun la distuit cu usturoiul pisat. Cartofii se spală, se pun la fiert în coajă în apă cu sare, apoi se lasă la răcit 10 – 12 min. Se taie cuburi de dimensiuni medii.

Se tapetează tava cu unt , se pun pulpele şi cartofii pregătiţi cuburi, se amestecă cu smăntâna şi caşcavalul ras peste care se pune pătrunjelul verde tocat mărunt. Se lasa la cuptor 20-25 min la foc mic.

 

Orez cu lapte şi scorţişoară

 Ingrediente:

150 gr orez; 700 ml lapte; 3 linguri zahăr; foarte puţină sare; scorţişoară pudră

Mod de preparare:

Orezul se spală şi se fierbe cca 6 min. cu o cană de apă până se umflă puţin, apoi se adaugă laptele şi sarea care se feirb la foc mic. Se amestecă în continuu până se fierbe orezul. Spre final se adaugă zahărul iar după 1 min. se stinge focul. Preparatul se pune în boluri şi se presară scorţişoară. Se serveşte rece, după gust cu  biscuiţi cacao.

 

Poftă Bună!

 

Bucătar: Rebeca  (casnică)

Foto : Andrei Nicoară

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.