Ionel Drăgănescu, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Iată comunicatul de presă al instituţiei:
„Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitateîn cazul lui Ionel Drăgănescu, şef serviciu în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, întrucât, începând cu data de 5 octombrie 2005, deţine, simultan cu funcția publică, şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă într-o societate comercială din domeniul privat, activitatea desfășurată în cadrul acestei societăți fiind în legătură directă cu atribuțiile din fișa postului aferentă funcției publice.
Totodată, în calitate de funcționar public, a încheiat un număr de 22 contracte și convenții civile de prestări servicii cu două fundații, activitatea prestată de acesta fiind, de asemenea, în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.
Ionel Drăgănescu a fost numit în funcția publică de conducere de Șef serviciu al Serviciului Supravegherea Stării de Sănătate, Programe de Medicină Preventivă și Laboratoareîn cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad începând cu data de 22 septembrie 2004.
Astfel, Ionel Drăgănescu a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora «Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate […] în cadrul […] societăţilor comerciale […]», precum și dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «[…] Funcţionarii publici […] pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici […] pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public […].»
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ionel Drăgănescu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
«Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]».
«Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului».
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.”
Lasă un comentariu