A CĂLĂTORIT prin toate ţările lumii, iar ROMÂNIA este preferata sa. Ce l-a IMPRESIONAT

A CĂLĂTORIT prin toate ţările lumii, iar ROMÂNIA este preferata sa. Ce l-a IMPRESIONAT

Se apropie de 40 de ani și se poate lăuda că până la această vârstă a vizitat toate cele 198 de țări ale lumii. A rămas, însă, impresionat doar de câteva, iar printre acestea, cea care i-a plăcut cel mai mult este România.

Norvegianul Gunnar Garfor a realizat pentru publicația Business Insider un top al țărilor pe care fiecare dintre noi ar trebui să le viziteze.

Topul conţine 12 ţări, iar lista sa începe cu România. „Transilvania, cunoscută pentru castelele sale, munţii ei, dar şi pentru Dracula, vă va uimi. Nu rataţi petrecerile din Bucureşti. În plus, românii chiar ştiu cum să facă bere bună”.

Transilvania

A doua pe listă este Madagascar, iar motivele sunt multe: „Bucătăria minunată, de elită, dar când vine nota de plată ai impresia că au uitat ce ai comandat, atât e de ieftin. Adăugaţi la asta peisajul de coastă, lemurienii şi baobabii”.

Topul continuă cu Islanda: „Ştiţi, insula aceea mare din mijlocul Atlanticului? Bătută de vânturi de un milion de ani şi e încă acolo! Luaţi-vă costumul de baie şi staţi în izvoarele fierbinţi în timp ce afară vă îngheaţă nasul. Ireal!”.

Vietnamul este următoarea țară aflată pe lista preferințelor norvegianului: „Dacă nu vă stresează traficul, aici găsiţi definiţia ospitalităţii. Luaţi loc, comandaţi-vă o băutură, relaxaţi-vă şi priviţi. Nu uitaţi de Delta Mekong şi de pieţele plutitoare”.

Nici Noua Zeelandă nu se lasă mai prejos: „Plajele albe, negre şi aurite, sporturi acvatice şi activităţi despre care nici nu ştiaţi că există”, sunt doar câteva din aspectele care i-au furat ochii și inima lui Gunnar.

Norvegianul a publicat recent o carte despre experienţa sa de călătorie, intitulată „198: How I Ran Out of Countries”.

Gunnar Garfors este şi preşedinte al International DMB Advancement Group (IDAG), o companie cu operaţiuni în domeniul radioului digital şi al televiziunii pe dispozitive mobile, care are membri pe patru continente.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.