A EXPLODAT numărul concediilor medicale. Unele INSTITUŢII PUBLICE riscă să le fie BLOCATĂ activitatea

A EXPLODAT numărul concediilor medicale. Unele INSTITUŢII PUBLICE riscă să le fie BLOCATĂ activitatea

Din cauza numărului mare de angajaţi aflaţi în concedii medicale, există riscul ca activitatea unor instituţii publice din judeţul Arad să fie blocată.

În acest sens, Prefectura Arad și Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad solicită medicilor specialiști și medicilor de familie din Arad să aloce o atenție deosebită cererilor de eliberare a certificatelor de concediu medical, venite din partea persoanelor aflate în evidența acestora, din punctul de vedere al motivelor medicale invocate de pacienți, respectiv evidențiate în scris de către medici în certificatele eliberate.

„Atragem atenția asupra faptului că certificatul de concediu medical este un document medico-legal iar Direcția de Sănătate Publică are competența să verifice condițiile de eliberare. Apreciem contribuția tuturor medicilor specialiști și medicilor de familie din Arad în eforturile deosebite de a combate răspândirea infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2, însă arătăm că numărul certificatelor de concediu medical eliberate în ultimele zile este unul foarte mare, existând riscul de a bloca activitatea unor instituții publice din județul Arad fără a exista o justificare din punct de vedere medical sau epidemiologic. Recomandăm pe mai departe ca atât conducătorii instituțiilor publice, cât și fiecare angajat în parte să ia toate măsurile necesare astfel încât să prevină răspândirea bolii COVID-19 iar în același timp să asigure continuitatea și funcționarea instituțiilor publice care deservesc cetățenii Județului Arad”, precizează reprezentanţii Prefecturii Arad.

  1. FUNCTIONARII PUBLICI MAI BINESA STEA ACASA.LA SERVICI DATORITA INCOMPETENTEI SI BIROCRATIEI MAI MULT INCURCA DECAT AJUTA. INTODUCETI ODATA DIGITALIZAREA IN ADMINISTRATIE

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.