A fost activat PLANUL ROŞU de Intervenţie. Desfăşurare IMPRESIONANTĂ de forţe în judeţul Arad (GALERIE FOTO)

A fost activat PLANUL ROŞU de Intervenţie. Desfăşurare IMPRESIONANTĂ de forţe în judeţul Arad (GALERIE FOTO)

Planul Roşu de Intervenţie la nivelul județului Arad și planurile de cooperare între structurile MAI au fost activate astăzi în cadrul unui amplu exerciţiu ce a avut drept scop testarea capacităţii de coordonare interinstituţională în cazul producerii unui cutremur.

Exerciţiul a început la ora 10 şi a avut loc la fostul complex de porci din zona Ceala, în cadrul acestuia fiind implicate structurile Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad şi o parte a comitetelor locale. Scopul acţiunii de astăzi a fost testarea capacităţii de coordonare interinstituţională în cazul producerii unui cutremur. A fost activat atât CJSU Arad cât și Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

În teren forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad au fost testate pentru a li se verifica capacitatea de răspuns, deplasare, interopabilitate și intervenție pentru stingerea incendiilor, salvarea de victime multiple, căutare, triere, acordare de prim ajutor medical calificat.

A fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Arad și planurile de cooperare între structurile MAI la nivel județean.

La Exerciţiul „Seism 2018” au luat parte din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad: Detașamentul de Pompieri Arad, Ineu și Secţia Bârzava, trei autospeciale de stingere, o autospecială de lucru și salvare la înălțime, două SMURD-uri, trei autoturisme de teren, un camion cu un container de căutare salvare patru ofițeri, 24 de subofiţeri. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad a participat cu două autoturisme, un ofițer şi şase subofițeri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad cu 2 autoturisme şi 4 agenţi iar Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad cu două ambulanțe şi şase cadre medicale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.