A fost aprobat parteneriatul pentru drumul expres Arad – Oradea

A fost aprobat parteneriatul pentru drumul expres Arad – Oradea

Parteneriatul facilitează demararea cât mai rapidă a acestei investiții, care după parcurgerea etapelor birocratice ar putea începe efectiv până la sfârșitul anului.

Consilierii județeni arădeni au aprobat astăzi constituirea unui parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, municipiul Oradea, municipiul Arad, judeţul Arad și județul Bihor, în vederea implementării proiectului de infrastructură „Drum expres Arad – Oradea”.

„Așa cum am promis, în prima ședință a Consiliului Județean Arad am aprobat constituirea parteneriatului pentru drumul expres Arad-Oradea. Investiția este facilitată de Ordonanța 101/2020 a Guvernului României, care prevede că autoritățile locale pot prelua proiecte de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru a se ocupa de ele cu prioritate. Noi sperăm că în luna noiembrie vom demara  procedura de licitație pentru realizarea studiului, după care depunem proiectul pentru finanțare din fonduri europene. Pe un scenariu optimist, pentru care muncim acum ambele județe, anul viitor vom organiza licitația pentru execuția proiectului”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  1. Iustine, nu te mai infoia in pene ca face totul Bolojan. Tu nu esti bun decat sa servesti la masa de la receptie

    Raspunde
  2. Aradean foarte trist 31 octombrie, 2020, 9:32 am

    Culmea tupeului, la CJ Bihor se reduce personalul de la 194 la 97 del a 1 decembrie.2020, la noi acesti incompetenti incearca sa justifice ( au sarit cu un articol in preintampinare ) 225 de angajati cu niste justificari facute pentru retardati. De aceea arata cum arata tot judetul, cu drumuri prost modernizate pe care dupa 6 luni apar plombele, de aceea ne umplem de infectii prin spitale, de aceea Aeroportul se foloseste de 20 de ani pentru aterizat-decolat ciori, unde mai angajam niste lipitori de afise, ba mai il punem pe unul dintre ei comandant de aeroport. Cum sa modernizezi judetul cu asa oameni, dni pacate vom dispare intre Timis si Bihor. Dar ne meritam soarta, daca alegem valutisti,tamplari si ospatari sa ne conduca.

    Raspunde
  3. BULANGIULE esti trist din nastere.

    Raspunde
  4. De ce nu s-ar mai inprospata putin personalul din institutiile statului avand in vedere ca in ultimii 4 ani Aradul a atras cele mai putine fonduri europene din toata zona de vest ,lucru mentionat pe posturile de televiziune. Ca sa atragi fonduri europene ai nevoie de oameni capabili,inteligenti, cunoscatori de limbi straine ,cu facultati terminate la zi in centre universitare serioase , si nu la „mare distanta” .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.