A fost descoperit tratamentul destinat NEVACCINAȚILOR și celor care nu au dezvoltat destui ANTICORPI în urma vaccinării împotriva SARS-CoV-2

A fost descoperit tratamentul destinat NEVACCINAȚILOR și celor care nu au dezvoltat destui ANTICORPI în urma vaccinării împotriva SARS-CoV-2

Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Lausanne şi de la Şcoala Politehnică Federală (EPFL) au anunțat descoperirea unui anticorp monoclonal care poate neutraliza toate variantele SARS-Cov-2, inclusiv Delta, informează revista de specialitate „Cell Reports.”

Potrivit EPFL, noul anticorp este „unul dintre cei mai puternici împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 identificaţi până în prezent”. Acesta împiedică infectarea celulelor pulmonare. De asemenea, opreşte procesul de replicare virală şi permite sistemului imunitar al pacientului să elimine coronavirusul.

„Poate fi un tratament preventiv interesant pentru persoanele nevaccinate din categoriile de risc sau pentru persoanele vaccinate care nu au reuşit să producă un răspuns imunitar”, a transmis universitatea elveţiană.

Potrivit cercetătorilor, oamenii vor putea fi protejaţi împotriva coronavirusului primind de două sau trei ori pe an injecţii cu acest anticorp.

De remarcat, că testele clinice cu un medicament pe baza acestui anticorp vor începe în a doua parte a anului viitor.

Foto: Arhiva (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.