A fost emis ordinul de începere al studiului de fezabilitate și al proiectului tehnic pentru Drumul Expres Arad – Oradea

A fost emis ordinul de începere al studiului de fezabilitate și al proiectului tehnic pentru Drumul Expres Arad – Oradea

Ordinul de începere a lucrărilor la studiul de fezabilitate și la proiectul tehnic pentru Drumul Expres Arad – Oradea a fost emis astăzi. Proiectantul, societatea Consitrans, va începe efectiv să lucreze la proiect din data de 16 august.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a desemnat echipa de lucru care la nivelul Consiliului Județean va gestiona fiecare fază a acestui proiect.

Din echipă fac parte ambii vicepreședinți, cei patru directori ai Consiliului Județean, arhitectul șef, secretarul general al județului și doi consilieri superiori desemnați în echipa de monitorizare și implementare în care fiecare dintre cele 4 unități administrativ-teritoriale participante în proiect (Consiliile Județene Arad și Bihor, respectiv primăriile Arad și Oradea) au desemnat câte doi membri.

,,Am stabilit o echipă de lucru la nivelul Consiliului Județean pentru că este cel mai important proiect de infrastructură pe care instituția noastră îl gestionează, în istoria sa. Ambii vicepreședinți, fiecare director și personalul tehnic de specialitate trebuie să fie implicați pe segmentul lor de activitate și pe domeniul lor de expertiză”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cursul zilei de marți, Consiliul Județean a trimis primăriilor de pe traseul Drumului Expres Arad – Oradea solicitarea de clarificare a eventualelor proiecte la drumuri de interes local care se intersectează cu oricare dintre variantele propuse pentru drumul expres. De asemenea, a fost transmisă o solicitare similară furnizorilor de utilități pentru a vedea dacă există proiecte în derulare care ar putea întârzia lucrările.

În acest stadiu, sunt luate în discuție trei posibile trasee urmând ca până la mijlocul lunii august să se decidă care este traseul agreat în județul Arad pentru acest drum expres.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.