A fost FINALIZATĂ modernizarea clădirii Grupului Şcolar „Josef Gregor Tajovsky” din Nădlac (GALERIE FOTO)

A fost FINALIZATĂ modernizarea clădirii Grupului Şcolar „Josef Gregor Tajovsky” din Nădlac (GALERIE FOTO)

Grupul Şcolar „Josef Gregor Tajovsky” din oraşul arădean Nădlac a fost modernizat printr-un proiect finanţat prin Regio – Programul Operaţional Regional.

Contractul de finanţare s-a derulat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, şi Unitatea administrativ-teritorială oraşul Nădlac, în calitate de beneficiar.

Proiectul „Modernizare şi extindere corpuri de clădire, amenajare incintă şi dotarea cu echipamente TIC a Grupului Şcolar «Josef Gregor Tajovsky» Nădlac” a avut valoarea de 4.482.189,80 de lei. Acesta a vizat reabilitarea a două corpuri de clădire, în care îşi desfăşoară activitatea elevii Grupului Şcolar Josef Gregor Tajovsky, renovarea şcolii (pentru diminuarea considerabilă a contribuţiei elevilor la fondul şcolii), ceea ce va conduce, de acum, şi la creşterea accesului la educaţie a persoanelor dezavantajate, construcţia unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, cât şi a unui corp de clădire care va asigura accesul acestora la un grup sanitar special, achiziţia de echipamente TIC (dotarea laboratoarelor cu table inteligente interactive şi a laboratorului de informatică cu tot echipamentul necesar unei clase de 25 elevi).

La conferinţa de final a proiectului au participat oficialităţi locale şi judeţene, precum şi conducerea unităţii de învăţământ.

De remarcat, că imobilul proaspăt modernizat modernizat este singurul (din cele 11 locaţii în care se desfăşoară procesul de învăţământ la Nădlac) care aparţine de Consiliul Local, celelalte fiind închiriate de administraţia locală de la cultele religioase cărora le-au fost retrocedate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.